hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! İngiltere finansını kaosa sürüklemişti: Liz Truss, Maliye Bakanı'nı görevden aldı!

    Son dakika İngiltere finansını kaosa sürüklemişti: Liz Truss, Maliye Bakanını görevden aldı
    expand

    Son dakika haberi... İngiltere Başbakanı Liz Truss, hazırladığı bütçe planının piyasada kargaşaya yol açmasının ardından Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'i görevden aldı. İngiltere’de görevden alınan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’un yerine ise Jeremy Hunt'ın atandığı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sterlin'de ve İngiltere devlet tahvillerinde büyük oynaklıklara yol açarak finansal dengeyi bozan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng görevden alındı.

    Kwarteng'in hazırladığı bütçe planı çok tartışılmıştı. Liz Truss hükümetinin ilk icraatlerinden olan paket, büyümeye öncelik vererek borçlanma yoluyla finanse edilen 45 milyar sterlinlik vergi indirimini içeriyordu.

    Paketi hızla piyasa türbülansı ve Bank of England'ın müdahalesi izledi. Ardından hükümet tarafından önce destek açıklamarı sunulan bütçe planı geri çekildi.

    Kwarteng görevde 38 gün kalabildi. Truss ve Kwarteng'in yıllara dayanan yakın arkadaşlığı vardı.

    KWARTENG’DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

    Görevden alınma gündemi ile Washington gezisini erken sonlandıran Kwarteng, Truss'ın talebine işaret ederek Maliye Bakanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladı.

    İNGİLTERE'NİN YENİ MALİYE BAKANI JEREMY HUNT OLDU

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önceki hükümetlerde, Dışişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Kültür Bakanı olarak görev yapan Jeremy Hunt, görevden alınan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in yerine atandı.

    Kararın ardından açıklama yapan İngiltere Başbakanı Liz Truss, "Önceliğim, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ekonomik istikrarı sağladığımızdan emin olmak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow