hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Kasım 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? TÜİK kasım ayı enflasyon rakamları

    Son dakika Kasım 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu TÜİK kasım ayı enflasyon rakamları
    expand

    Kasım ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından 4 Aralık 2023 Pazartesi günü açıklandı. Memur ve emeklinin gözü oluşan enflasyon farkı için bu verilerdeydi. Peki, Kasım 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte TÜİK'in kasım ayı enflasyonu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede yer alan detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kasım ayı enflasyonu memur enflasyon farkını yeniden belirledi. Kesinleşecek memur ve emekli zam oranı için sadece aralık ayı verisi kaldı. Peki, kasımda görülen enflasyon ne kadar oldu?

    KASIM 2023 ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamları da aralık ayının ilk haftasında yani 4 Aralık 2023 Pazartesi günü duyuruldu. TÜİK'in saat 10.00'da açıkladığı kasım ayı enflasyonu ile birlikte kira artışları da belli oldu. Yapılan son dakika açıklamasında yer alan bilgilere göre TÜFE aylık yüzde 3.28 artarken yıllık ise 61.98 oranında arttı.Üretici fiyat endeksi ise yıllık yüzde 42.25 aylık 2.81 oldu. Oranla ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer tüm detaylar yine CNN TÜRK ekranlarında yerini aldı.

    EKİM AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %61,36, aylık %3,43 oldu. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %3,43, bir önceki yılın Aralık ayına göre %55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,36 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,26 olarak gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika Kasım 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu TÜİK kasım ayı enflasyon rakamları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow