hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sona erdi: İşte ilk açıklama!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen ilk görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Toplantıda tarafları 5'er temsilci temsil etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı başladı. Toplantı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

    İŞTE İLK AÇIKLAMA

    Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak toplantının sonunda yaptığı açıklamasında herhangi bir rakamın gündeme gelmediğini ifade ederek, “Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Toplantı yarın olabilir, herhangi bir tarih yok. Türk-İŞ olarak talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz” dedi.

    SÜREÇ BAŞLADI

    Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç ilk toplantıyla başladı.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda, TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık etti.

    MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

    Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

    Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow