hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar merakla bekliyordu: Fed faiz kararını açıkladı

    Piyasalar merakla bekliyordu: Fed faiz kararını açıkladı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Mart ayı faiz kararını açıkladı. FED, faizi 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu duyurdu. Böylelikle art arda 5 toplantıda faiz oranında değişikliğe gidilmemiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİYE EKİNCİ'NİN HABERİ/ Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı, açıklandı. Fed, politika faizini art arda 5. toplantıda da değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı. Yapılan açıklamada, oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edildi. 

    FED: ENFLASYON HALA YÜKSEK SEVİYELERDE

    Fed, faiz kararına ilişkin yapılan açıklamasında, oranların sabit tutulmasının oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi. Açıklamada, ekonomik göstergelerin güçlü bir ekonomik genişleme sinyali verdiği vurgulandı. İstihdam piyasasının güçlü olduğu ve işsizlik oranının düşük seviyelerde seyrettiği ifade edililirken, enflasyonun geçen yıl boyunca düşmüş olsa da yüksek seviyelerde seyrettiği kaydedildi.

    FAİZ KARARI SONRASI ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

    Fed kararı öncesinde 2 bin 157 dolar olan ons altın, kararın açıklanmasıyla birlikte 2 bin 175 dolara kadar yükseldi. Gram altın da karar sonrasında 2 bin 260 TL olarak yukarı yönlü harektlendi.

    Euro/dolar paritesi 1,08883 seviyesine kadar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MART 2022'DEN BU YANA 525 BAZ PUAN ARTTIRILDI

    ABD, yüksek enflasyonu baskılamak için 2022'de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başladı. Fed, Mart 2022'den bu yana 11 defa faiz artırımı gerçekleştirdi ve faiz oranını toplam 525 baz puan oldu.

    Art arda alınan artış kararları sebebiyle politika faizi, 2001'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow