hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanı Bolat Mısır’da fuar açılışına katıldı

    Ticaret Bakanı Bolat Mısır’da fuar açılışına katıldı
    expand
    KAYNAKİHA

    Mısır’da gerçekleşen Uluslararası İmalat Sanayi Kongresi ve Fuarı açılışında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye ve Mısır ekonomik ve ticari entegrasyonda ne kadar işbirliği yaparsa bölgemiz için o kadar önemli olacaktır. Bu güç birliği Ortadoğu’da yaşanan sorunların aşılmasına da katkı sağlayacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat Mısır’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Bolat ziyaret kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Uluslararası İmalat Sanayi Kongresi ve Fuarı’nın açılışına katıldı. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh ile birlikte fuarın açılışına katılan Bakan Bolat’a Türk ve Mısırlı iş insanları eşlik etti. İki ülke arasında ticaretin gelişmesine katkı sağlaması hedeflenen fuarda iki ülkeden firma temsilcileri ikili görüşme yapma fırsatı buldu. Fuarda açılış konuşmaları sonrası ticari işbirliğinin artırılmasına yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

    Türkiye ile Mısır arasında yatırım ve ticari ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Bolat, ‘’Mısır ile başlattığımız diyalog ve işbirliği süreci iki ülkenin ticaret ilişkilerinin daha da büyümesine katkı sağlamaktadır. Mısır’da yaptığımız karşılıklı temaslar çok verimli geçti. Mısır hükümeti Türkiye ile daha yakın ve iş birliği arzusunda, bizde çok daha yüksek bir işbirliği ve bütünleşme arzusundayız’’ dedi.

    BAKAN BOLAT: "MISIR İLE YAPACAĞIMIZ İŞ BİRLİKLERİ ORTADOĞU’DA YAŞANAN SORUNLARIN AŞILMASINA DA KATKI SAĞLAYACAKTIR"

    Mısır ile yapılacak ticari işbirliklerinin bölgedeki sorunların aşılmasına da katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Bolat, ‘’Sadece bu yıl Mısıra 27 heyet gezisi düzenledik. Alım heyetleri programları düzenledik. Türkiye ve Mısır ekonomik ve ticari entegrasyonda ne kadar işbirliği yaparsa bölgemizde o derece önemli ağırlığımız olacaktır. Mısır ile yapacağımız ticari işbirliklerimiz Ortadoğu’da yaşanan sorunların aşılmasına da katkı sağlayacaktır. Afrika’da ortak projeler yapmak için görüşmeler gerçekleştirdik. Türk yatırımcıların dile getirdiği konuları da Mısır başbakanına ilettik. Olumlu cevaplar aldık, Mısır’da iş yapmak isteyen insanların sorunları da çözülecektir’’ şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MISIR TİCARET VE SANAYİ BAKANI SALEH: "İŞ İNSANLARININ ÖNÜNDEKİ BÜROKRATİK İŞLEMLERİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

    Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh ise yaptığı konuşmada ‘’Geçen 3 ay içerişimde 3 kez Türkiye Ticaret Bakanı ile bir araya geldik. Bugün Türk heyeti 170 firma ile Mısır’da. 2007 yılında olan 1,5 milyarlık ticaret hacminden 10 milyar dolara ulaştık. Ticaret hacmimizi 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Türk ve Mısır özel sektörü arasında yapılacak işbirliği çok önemli. Fuar bu işbirliklerini geliştirme açısından çok önemli. Yerel para birimleriyle ticaretimizi sürdürmek istiyoruz. İş insanlarının işini kolaylaştırmak istiyoruz. İş insanlarının önündeki bürokratik işlemleri azaltmak için çalışacağız. Mısır firmaları da Türkiye’de işler yapacak. Önümüzdeki dönemde başarılı olabilmek için entegrasyon şarttır’’ diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow