hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanlığı'ndan okulların açılışı öncesi denetim

    Ticaret Bakanlığından okulların açılışı öncesi denetim
    expand
    KAYNAKİHA

    Ticaret Bakanlığı, okul alışverişlerinin güvenle yapabilmesi için kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalarına yönelik denetimleri artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşması dolayısıyla tüketicilerin okul alışverişlerini güvenle yapabilmeleri için denetimler artırıldı.

    Bu kapsamda kırtasiye malzemeleri, çocuk ayakkabıları, okul kıyafetleri ve çantalarına yönelik gerçekleşen piyasa gözetimi ve denetimlerinde kullanımı yasaklanmış kimyasalların yanı sıra, çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımlar akredite laboratuvar testleriyle inceleniyor.

    Söz konusu ürünlerin birlikte bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanarak, toplatılması sağlanacak ve imalatçı ve ithalatçı firmalarına idari para cezası uygulanacak.

    Bununla birlikte güvensiz bulunan ürünlerin “sağlığa zararlı madde içermez” gibi reklam ve tanıtımlarının olduğunun tespit edilmesi durumunda ise Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Reklam Kurulunca inceleme başlatılacak.

    Satın alınan her ürünün ambalajı dikkatle incelenmesi vurgusu yapılan açıklamada, ürün ambalajları ve üzerinde yer alan uyarıların dikkatle okunması ve kullanım talimatları doğrultusunda hareket edilmesi önerisinde bulunuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow