hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni asgari ücret ne kadar oldu? 2024 asgari ücret kaç lira oldu? İşte asgari ücret!

    Yeni asgari ücret ne kadar oldu 2024 asgari ücret kaç lira oldu İşte asgari ücret
    expand

    Asgari ücret toplantısı sonucunda alınan karar merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu kabul ediyor. Bugün asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Peki ama yeni asgari ücret ne kadar oldu, kaç TL?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı ve toplumun genelini ilgilendiren süreç devam ediyor. Asgari ücretle birçok aylık ve maaşta yenilenmeler yaşanacak. İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda sona geliniyor. Peki ama asgari ücret son toplantısı bitti mi? 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul ediyor

    Çalışmalarını Ankara'da sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini kabul ediyor.

    Bakan Işıkhan TÜRK-İŞ'i ziyaret etti

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ’i ziyaret etti. 

    Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren ziyarettin ardında Işıkhan, basın mensuplarının soruları üzerine, "İstişareler devam ediyor neticelenince sizinle paylaşacağız" dedi. 

    "İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur"

    Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Bakan Işıkhan'ın ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadık. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur. Sorulduğunda kanaatimizi söyleriz. Uzlaşırsak masada otururuz.' dedi.

    Ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere sendikadan ayrılan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise, asgari ücret görüşmelerinde şu ana kadar bir rakam konuşulmadığını belirterek, "Şimdi biz gideceğiz. Orada bize bir rakam söylerlerse biz de düşündüğümüz, anlaştığımız rakamı söyleriz. Kanaatimizi söyleriz, dediğimiz yerde dururuz. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur dedikleri. Bakan Bey’e de rakam söylemedim, önce onlar söylesin. Bakan Bey de sormadı. Cumhurbaşkanı orada sorsun; işveren söylesin, hükümet söylesin, ondan sonra anlatırız" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret net 11 bin 402 lira

    Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

    Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

    TOPLANTI SONA ERDİ

    Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammıyla ilgili AK Parti Genel Merkezi'nde işçi ve işverenle yapmış olduğu görüşme sona erdi. Toplantının ardından Vedat Işıkhan'ın 19.30'da açıklama yapması bekleniyor.

    Bakan Vedat Işıkhan yeni asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğunu açıkladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow