hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump 454 milyon dolarlık cezayı 'ödeyemeyeceğini' açıkladı

    Trump 454 milyon dolarlık cezayı ödeyemeyeceğini açıkladı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Trump Organization, New York Temyiz Mahkemesi'nin verdiği cezanın tamamını teminat altına alamayacağını açıkladı. Trump'ın avukatları ise cezanın daha düşük bir miktarının teminat olarak kabul edilmesini talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump Organizasyonu, New York Temyiz Mahkemesi tarafından kesilen 454 milyon dolarlık para cezasının tamamını alamadığını iddia etti. Örgütün Baş Hukuk Müşaviri Alan Garten, tazminat tutarının büyüklüğü nedeniyle kefil olmak isteyen bir sigorta şirketinin bulunmadığını, Trump'ın varlıklarının teminat olarak kullanılabileceğini belirtti.

    Trump'ın avukatları, toplam para cezasının daha az bir kısmının teminat olarak kabul edilmesini talep etti. New York Başsavcılığı, Trump'ın yaptırımdan kaçmaya çalışacağı korkusuyla bu talebe karşı çıktı.

    "Gayrimenkul dolandırıcılığı" davası olarak bilinen davada, Trump ve çocuklarının servetlerini 3,6 milyar dolar fazla abarttıkları iddia ediliyor.

    Yargıç Arthur Engoron, Trump ve şirketinin yanlış mali bilgiler sunarak bankaları, sigortacıları ve iş adamlarını dolandırdığına karar verdi.

    Para cezalarının yanı sıra Trump ve çocuklarına şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapmaları ve bankalardan kredi almaları da yasaklandı.

    Trump'ın, varlıklarına New York Başsavcılığı tarafından el konulmasını önlemek için 25 Mart'a kadar toplam tutarı teminat olarak vermesi gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow