hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK ekim ayı enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TÜİK Ekim 2023 enflasyon rakamları!

    TÜİK ekim ayı enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak TÜİK Ekim 2023 enflasyon rakamları
    expand

    Ekim ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak. Yılın onuncu ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonu TÜİK'in açıklamasının ardından ortaya çıkacak. Peki, TÜİK Ekim 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Ekim ayı enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekim ayı enflasyonu için geri sayım başladı. Yılın ilk dokuz ayında görülen enflasyonun duyurulmasının ardından memur ve emekli zam oranı ile birlikte birçok kalem netleşmişti. Peki, ekimde görülen enflasyon ne kadar olacak?

    EKİM 2023 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Ekim ayına ilişkin enflasyon rakamları da kasım ayının başında açıklanacak. TÜİK'in saat 10.00'da açıklayacağı ekim ayı enflasyonunun 2 ya da 3 Kasım 2023 tarihlerinde duyurulması bekleniyor. Oranla ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer tüm detaylar yine CNN TÜRK ekranlarında olacak.

    EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    Eylül 2023 enflasyon oranı TÜFE yıllık yüzde 61.53, olurken aylık ise 4.75 oldu. ÜFE ise yıllık yüzde 47.44 aylık ise yüzde 3,40 olarak açıklandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow