hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den gelecek hayvanların gümrük vergisi sıfırlandı

    ABden gelecek hayvanların gümrük vergisi sıfırlandı
    expand

    Avrupa Birliği (AB) menşeli sığır damızlıklar, bufalo damızlıklar ve evcil türleri hariç canlı büyükbaş hayvan ve diğer kemikli parça etlerin ithalatında uygulanan gümrük vergisi bu yıl için sıfır olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Buna göre, AB menşeli, sığır damızlıklar, bufalo damızlıklar ve evcil türleri hariç canlı büyükbaş hayvan ve diğer kemikli parça etlerin ithalatında gümrük vergisi bu yıl için sıfır olarak belirlendi.

    Daha önce, Et ve Süt Kurumu'na (ESK) ayrılan toplam 19 bin 100 ton karkas eti ithalatı kontenjanının, 5 bin tonuna yüzde 30 gümrük vergisi, kalan 14 bin 100 tonuna da yüzde 43 gümrük vergisi uygulanıyordu.

    En çok kazanan kadın sporcular...

    Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama

    Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) yapılan açıklamada, et ithalatında gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin kararın sadece ESK'nın kullanımına tahsis edilmiş olan AB menşeli 4 bin 40 tonluk besilik/kasaplık büyükbaş canlı hayvan ve 19 bin 100 tonluk büyükbaş karkas et için uygulanacağı kaydedildi.

    ESK'nın 2 bin 260 tonluk besilik materyal ithalatında uygulanmakta olan yüzde sıfır verginin de devam edeceği belirtilen açıklamada, "ESK ayrılan toplam 19 bin 100 ton karkas eti ithalatı kontenjanının, 5 bin tonuna yüzde 30 gümrük vergisi, kalan 14 bin 100 tonuna da yüzde 43 gümrük vergisi uygulanıyordu. Yeni düzenleme ile ESK, AB ülkelerinden yüzde sıfır vergi ile karkas et ithal edebilecek" ifadesi yer aldı.

    Resmi Gazete'de bugün yayımlanan AB Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, AB menşeli, sığır damızlıklar, bufalo damızlıklar ve evcil türleri hariç canlı büyükbaş hayvan ve diğer kemikli parça etlerin ithalatında gümrük vergisi bu yıl için sıfır olarak belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow