hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Babacan'dan Koza İpek'e kayyum yorumu

    Ali Babacandan Koza İpeke kayyum yorumu
    expand
    KAYNAKAA

    Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına ilişkin, "Spesifik olarak bu konunun ekonominin geneliyle ilgili olumsuz bir sonuç getireceğine inanmıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Babacan, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararıyla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine ise şunları ifade etti:

    "Bu bir yargı süreci olduğu için, hele hele sürecin ortasında herhangi bir açıklama yapmayı doğru görmüyorum. Yargıya intikal ettiyse sürecin kendi yolunda gitmesi lazım. Hep beraber izleyeceğiz, bunun sonucu nasıl, süreç nasıl biter...

    Ekonomi üzerinde kalıcı etkisi olacağına inanmıyoruz. Şu var; genel anlamda Türkiye'de yargıya güvenle ilgili bir sorun var, sadece bu meseleyle ilgili değil. Yargıya güven alt sıralarda. Bu tür gelişmeler, yargıya güvenin çok daha yüksek olduğu bir dönemde, ülkede olduğunda bu kadar işlenmez bile. Bütün bu tabloda davanın içeriğini bilemeyiz, gizlilik süreci vardır.
    Koza İpek'e kayyum olarak Mirzabeyoğlu ile Çakal Carlos'un avukatı atandı
    Savcılar, hakimlerin bildiği konulardır bunlar. Spesifik olarak bu konunun ekonominin geneliyle ilgili olumsuz bir sonuç getireceğine ben inanmıyorum. Ama şu var ki yargı reformu memleketin şiddetli bir ihtiyacı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow