hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bangladeş heyeti meyvecilik için Türkiye'de

    Bangladeş heyeti meyvecilik için Türkiyede
    expand

    Bangladeş Tarım Bakanlığı ve Planlama Bakanlığı delegelerinden oluşan bir heyet, meyvecilik faaliyetleri konusunda bilgi alışverişinde bulunmak ve kendi ülkelerinde uygulamak amacı ile Türkiye'yi ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin meyve ihracatında önde gelen şehirlerinden biri olan Bursa’yı ziyaret eden Bangladeş'den gelen devlet yetkilileri, meyve bahçeleri, fidanlıklar ve meyve işleme tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundurlar. Bangladeş heyetine, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan eşlik etti.

    Ülkeler arası tarımda işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi hakkında istişarelerde bulunan Bangladeş Tarım Bakanlığı Heyetine, Bursa Osmangazi ve Kestel ilçesinde bulunan Kahraman Fidancılık ve Cevat Fidancılığa ait fidanlıklar gezdirilerek fidan yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi. Kahraman Fidancılığa ait Kestel ilçesi Serme Mahallesinde bulunan tam bodur armut bahçesi şeftali, ve nektarin bahçeleri gezdirilerek inceleme yapmaları sağlandı ve bahçe tesisi hakkında bilgilendirme yapıldı.

    Bangladeş heyetinin arazi üzerinde gerekli incelemeler yapması ve bilgilendirme yapılmasından sonra İl Tarım Müdürü Hacı Dursun YILDIZ ile makamında işbirliği ve ticaret konularında istişarelerde bulundular. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkeler arası işbirliği gerçekleştirmek üzere faaliyetlerine devam eden Link to Turkey şirket yöneticisi Hasibe Bağ, ülkemizi öne çıkarmak ve ihracat miktarını arttırmak üzere çalışmalar yapmaktan mutlu olduklarını ve ülkemize ciddi bir ilgi olduğunu paylaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow