hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Promosyon ne zaman ödenecek? Emeklilere promosyon ödemesini almayanlar dikkat!

    Promosyon ne zaman ödenecek Emeklilere promosyon ödemesini almayanlar dikkat
    expand

    Promosyon ne zaman ödenecek sorusu hala yanıt arıyor. Bilindiği üzere Mart 2017'de maaş ödemeleriyle birlikte bankaların emeklilere promosyon ödemeleri de başladı. Ülkemizde yaklaşık olarak 12 milyon emekli tarafından heyecanla beklenen promosyon ödemelerinde, emekliler bir sıraya kondu. SGK ile protokol imzalayan bankalar tarafından yapılacak emeklilere promosyon ödemelerinden tüm emekli vatandaşlar yararlanabilecekler. Ancak ödemeler herkese aynı anda yapılmayacak. Promosyon ne zaman ödenecek sorusu T.C. kimlik numarasında gizli. Herkes TCKN son hanesine göre promosyon ödemesini alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere promosyon ödemesi merakla bekleniyor. Vatandaşlar promosyon ne zaman ödenecek merak ediyor. Emeklilere promosyon ödemesi Mart ayında başladı ve gelecek aylarda ödemelere devam edilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzalayan bankalar tarafından yapılacak promosyon ödemelerinden tüm emekliler faydalanabilecek. Ayrıca yapılan düzenleme ile emekli promosyonu ödemesinde geçmiş yılların farkı alınabilecek. Promosyon ödemelerinde en düşük 300 Türk Lirası, en yüksek 450 Türk Lirasına kadar promosyon alınabilecek. İşte gelecek aylarda sürecek promosyon ödemeleri konusunda detaylar...


    Emeklilerde promosyon tutarını artırmak mümkün mü?

    Emekliye promosyon veren bankalar belli oldu

    Banka promosyonları konusunda hükümetin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) devreye girdi ve toplamda 16 banka ile protokol anlaşması imzalandı. Buna göre; Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, ING Bank, Akbank, Burgan Bank, Vakıf Bank, Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Halkbank, Fibabank, Denizbank, ICBC Turkey ve PTT emekliye promosyon verecek.

    Promosyon tutarı maaşa göre değişecek

    Emekli promosyonu ödemelerinde kimin ne kadar ödeme alacağı maaş tutarına göre değişkenlik gösterecek. 3 yıllık dönem için; maaşı bin liranın altında olanlara 300 lira, maaşı bin ila 2 bin lira arasında olanlara 375 lira, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlara ise 450 lira ödenecek. Ayrıca emeklilerin maaşlarının tamamının ATM'den tek seferde ücretsiz çekilebilmesi sağlanacak. Maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti de sağlanacak. Ancak henüz promosyon rakamları konusunda kesinlik sağlanmadı. Bu tutarlar tabanı oluşturuyor. Özel bankaların da devreye girmesiyle birlikte tutarlarda artış yaşanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli promosyonu şartları neler?

    Emekli promosyonu almak isteyenler promosyon almak istedikleri bankaya, 3 yıl için maaşını taşıyacağının sözünü verecek ve sözleşme imzalayacak. Ayrıca kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı açılması gerekiyor. Öte yandan emekli promosyonu şartlarında bir takım düzenleme yapıldı. Promosyon ödemesi yapacak bankalar iki tane de otomatik ödeme talimatı vermesini istiyordu. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı çalışmalar sonucunda bu şartların da değiştirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, “Emekliler, kredili mevduat hesabı (KMH) veya kredi kartı seçeneklerinden sadece birini seçebilecektir. Eşlerden her ikisi de emekli ise ve emekli aylığı alıyorsa promosyon anlaşması yapmak istedikleri bankaya sadece iki otomatik ödeme talimatı vermeleri yeterli olacaktır” denildi.

    Dul ve yetimler de alabilecek

    Vefat eden emeklilerin hak sahipleri olan dul ve yetimler de emekliye promosyon ödemelerinden yararlanacaklar. Sistem bu durumda olanlar için de aynı şekilde işlemeye devam edecek. Maaş tutarına göre promosyon tutarı belirlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Banka seçimi

    Emekli vatandaşlar promosyon anlaşması yapılan bankalar arasından çalışacakları bankaları tercih edebilecekler. Bankasını değiştirmeyecek olanların bir şey yapmaları gerekmiyor ancak bankasını değiştirecek olanların 3 ay içerisinde bu konuda adım atması gerekiyor. Öte yandan promosyon ödemelerini aldıktan sonra bankasını değiştirmek isteyen emekliler ve hak sahipleri için nasıl bir uygulama yapılacağı ise henüz belirlenmedi. Bu konuda çalışmalar devam ediyor.

    Emekli promosyonunda fark  müjdesi

    Daha önce promosyon almış olan emekliler için yeni bir hak daha doğdu. SGK, bankalarla yaptığı yeni protokole 'fark ödemesi' maddesi koydu. Buna göre; emekliye daha önce yapılan ödeme, şimdi belirlenen taban tutarların altında ise banka aradaki farkı ödeyecek. Örneğin; daha önce 3 yıllık dönem için 300 lira promosyon alan ancak şu an maaşına göre 450 lira ödeme alması gereken emekliye, banka 150 lira daha verecek. Takvim'in haberine göre, protokolle, emekliye bir imkan daha sağlandı. Daha önceden promosyon almış olan emekli, bunun kalan zamana tekabül eden tutarını iade ederek bankasını değiştirebilecek. Böylece emekli kim daha yüksek ödeme teklif ediyorsa, o bankaya geçebilecek. Örneğin; 3 yıllık dönem için A bankasından 300 lira promosyon alınmış, üzerinden 2 yıl geçmiş ise emekli kalan 1 yıla tekabül eden 100 lirayı iade ederek A bankasından ayrılabilecek. B bankası daha yüksek ödeme teklif ediyorsa B bankasına geçip oradan ödeme alabilecek. Yani daha önceden promosyon almış emekli, isterse aynı bankadan fark ödemesi alacak isterse de kalan sürenin ödemesini iade edip başka bankaya geçebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziraat Bankası'ndan promosyon açıklaması

    "SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize Bankamızca;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1.000 TL altında emekli aylığı alanlara 300 TL,

    1.000 TL ila 2.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL,

    2.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL tutarında olmak üzere,

    3 yıllık peşin promosyon ödenmesi yapılacaktır.

    Emekli aylıklarını Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini 3 yıl boyunca Bankamız aracılığı ile alacaklarına dair başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır.

    Bankamızdan birden fazla emekli maaş ödemesi alan müşterilerimiz için, ödenecek promosyon tutarı; maaş tutarları toplamına göre hesaplanacaktır.

    18 yaşını doldurmuş emekli maaş ödemesi alan her emeklimiz uygulamadan yararlanabilecek olup; 18 yaş altında emekli maaşı alanlar için ödeme Bankamızdan maaş almakta olan velilerine yapılacaktır. Veliye ödenecek promosyon tutarı çocuklarının ve kendisinin maaş tutarları toplamına göre hesaplanacaktır.

    Promosyon ödemesine ilişkin süreci müşterilerimizin TCKN son hanelerine göre aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

    0 - 2 Mart 2017

    4 - 6 Nisan 2017

    8 Mayıs 2017"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow