hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Et ve Süt Kurumu süt için devrede

    Et ve Süt Kurumu süt için devrede
    expand
    KAYNAKAA

    Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Osman Uzun, 4 günde 280 ton süt topladıklarını belirterek, "Bu müdahalemiz üretici fiyatları 1,15 liraya çıkana kadar sürecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun, kurum olarak süt alımlarına 24 Mart'ta başladıklarını, operasyonları 4 bölge ve 7 ilde sürdürdüklerini ifade etti.

    Uzun, üretici birlikleri vasıtasıyla piyasadan litresi 1,15 liraya sütü aldıklarını ve birliklere süt alım hizmetleri karşılığında nakliye primi verdiklerini kaydetti.

    4 günde 280 ton süt topladıklarına dikkati çeken Uzun, "Bize verilen bilgilere göre alım yapılan bölgelerde süt arz fazlasının bin 650 ton olduğu söyleniyordu. Ne kadar gelirse, bir sınırımız yok hepsini alacağız. Bu müdahalemiz üretici fiyatları 1,15 liraya çıkana kadar sürecek" diye konuştu.
    Açlık sınırı bin 400, yoksulluk sınırı 4 bin 560 TL
    Müdahale öncesinde litresi 1,15 liradan satılan yerler bulunduğunu ama bununla birlikte 80-90 kuruştan satılan lokasyonlar da olduğunu dile getiren Uzun, süt alımları başladıktan sonra fiyatlarda yukarıya doğru bir hareketlenme görüldüğünü söyledi.

    Süt tozu üretimi için de sanayicilerle anlaştıklarını, ödemelerde kaynak sıkıntısının olmadığını anlatan Uzun, "İhtiyaç olan bütün illerde, üretici 'Ben 1,15 liradan satamıyorum' dediği her yerde süt alımı yapacağız" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow