hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro rekor kırdı, dolar 3,87'yı aştı

    Euro rekor kırdı, dolar 3,87yı aştı
    expand

    10 yıllık gösterge tahvilde yaşanan yükseliş TL'yi baskı altında bıraktı. Euro ve sterlin sırasıyla 4.7798 ve 5.3821 ile Türk lirası karşısında rekor tazelerken, dolar da 3.8731'e çıktı ve 3 ayın zirvesini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro ve sterlin Türk lirası karşısında rekor kırarken, dolar da 3 ayın zirvesini gördü. Bugün 10 yılık tahvil faizleri 29 Kasım 2017'den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 12.76'ya kadar yükseldi. Faizlerdeki artış TL'yi baskı altında bırakırken, dolar/TL 3.8731 ile 15 Aralık 2017'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL 4.7798 ve sterlin/TL 5.3821 ile tarihi zirvelerine çıktı.

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise yüzde 0,30 kayıpla 118.010 puanda.

    Üç dev ülke bankacılık krizinin eşiğinde

    Ekonomik göstergelerdeki bozulmanın kalıcılık göstermesi TL varlıkları baskı altında bırakıyor. Enflasyonun ardından dün cari açığın beklentiler üzerinde gelmesi piyasaları endişelendirdi. Diğer taraftan dolar endeksindeki toparlanma da Türk lirasını olumsuz etkiliyor. Endeksin 90 sınırında ısrarcı tutumu ve yukarı yönde tepki verme isteği gelişmekte olan ülke piyasalarını baskılıyor.

    Analistler, dolar/TL'de 3.85 seviyesinin önemine dikkat çekerek, buranın kalıcı olarak aşılması durumunda yeni bir yükseliş trendinden bahsedilebileceğini ve yukarı hareketin ivme kazanabileceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    117 milyar dolarlık satışa Başkan Trump izin vermedi

    ABD enflasyonu bekleniyor

    Piyasalarda bugün yurt içinde Hazine'nin düzenleyeceği 5 yıllık tahvil ihalesi, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak enflasyon (15:30) verisi izlenecek. Fed'in 21 Mart toplantısı öncesi bu yılki faiz artırımlarına ilişkin tahminlerin 2 ila 5 arasında oldukça geniş bir aralıkta bulunması enflasyon verisinin önemini daha da artırıyor. Beklenti enflasyonun şubatta yıllık bazda yüzde 1.8 artacağı yönünde. Uzmanlar, enflasyonun beklentiler üzerinde gerçekleşmesi durumunda dolar/TL'de 3.87 direncinin kırılabileceğini, aşağı durumda ise geri çekilmelerin sınırlı kalabileceği görüşünde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow