hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş dünyası saldırıyı lanetledi

    İş dünyası saldırıyı lanetledi
    expand
    KAYNAKAA

    Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin ölümüne, 147 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısına iş dünyası tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün akşamki saldırı sonrasında, İş dünyası temsilcileri, saldırıda yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı dileklerini iletirken, terörü de lanetlediklerini bildiren mesajlar yayımladı.

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, saldırının Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile yakınlaştığı bir dönemde gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Palandöken, "Amaç ülkemizi terör nedeniyle yaşanmaz, seyahat edilmez bir ülke olarak dünyaya tanıtmak istemektir. En önemlisi ülkemizin ilerlemesini ve yükselmesini istemiyorlar. Bugün birlik olma günüdür. Hainler bu yaptıkları caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir." ifadelerini kullandı.



    TZOB

    Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda can kaybı böyle artmış!
    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da  "Terör, toplumda infial ve korku yaratmak istiyor. Bu terör saldırısının arkasındaki alçaklar şunu çok iyi bilmelidir ki kanlı hesapları asla tutmayacak. Milletimiz, bayrama hazırlandığı bu mübarek Ramazan gününde yapılan alçakça ve kalleşçe saldırıları boşa çıkaracak, birliğini ve beraberliğini muhafaza ederek teröre karşı topyekun mücadelesini sürdürecek." değerlendirmesinde bulundu.
    Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısında ölenlerin kimlikleri
    İTO

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çalar, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının hedefinin tüm insanlık olduğunu belirterek, "Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız." diye konuştu.

    Çağlar, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyı lanetledi.

    ATO
    Türkiye'de havalimanlarına son 34 yılda 3'üncü ağır saldırı
    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de saldırıyı kınayarak,  "Tam İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde, gelişmelerin turizme olumlu yansımaları olacağı umulurken Avrupa'nın en büyük havalimanlarından birinde saldırı gerçekleştirmek sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarına gölge düşürmektir" ifadelerini kullandı.

    TİSK

    Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu ise ayda 24 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırıyla tüm dünya vatandaşlarının hedef alındığını kaydetti. Eyüboğlu, toplum olarak sağduyuyu kaybetmeden, birlikte hareket ederek bu zor günlerin en kısa sürede atlatılacağına inandığını bildirdi.
    Atatürk Havalimanı'nda terör
    DEİK

    Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Zor durumlarda birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyor, bu tür olayların, bırakın insanlarımızı korkutmayı, bilhassa birbirimize bağlanmamıza vesile olacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Uluslararası toplumu, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek olmaya ve küresel terör tehdidi ile birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.
    Dünya Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı böyle gördü
    ANGİAD

    Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Altındağ da terör saldırısında çok sayıda masum vatandaşı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade ederek, gerekçesi, sebebi, amacı ne olursa olsun terörün insanlık suçu olduğunu ve her kesim tarafından nefret ve şiddetle kınanması gerektiğini vurguladı.

    İKV

    İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade ederek, yaşamını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
    THY'den kullanılmayan bilet açıklaması
    Zeytinoğlu, "Bu tür saldırıların ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı işlenmiş insanlık dışı eylemler olduğunu hatırlatırken, terörün her türlüsüne karşı uluslararası camianın birleşmesi ve bu sorunu en acı bir şekilde deneyimlemiş ülkelerden olan Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışma içinde olmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
    Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili açıklama
    GSO

    Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak canlı bomba eyleminde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını belirtti.

    Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Konukoğlu, dünyanın en işlek havalimanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırının terörün temel hedefinin katliam ve masum insanları öldürmek olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow