hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ofiste hayaller "dinlenme odası", gerçekler "dar masa"

    Ofiste hayaller dinlenme odası, gerçekler dar masa
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Çalışanlar dinlenme odaları, spor salonu, oyun salonu, yeterli ışıklandırma ve tek kişilik masaların yer aldığı ofislerle verimliliğinin artacağını düşünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kariyer.net tarafından düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin online olarak yanıtladığı anket sonuçları çalışanların nasıl bir ofis hayal ettiğini ve gerçekte çalıştıkları ofislerle ilgili ipuçlarını ortaya koydu.

    Çalışma ortamı hakkında soruların da bulunduğu ankette, sorunların ne olduğu sorusuna ağırlıklı olarak ofislerin kalabalık ve gürültülü olması, havalandırma problemi, rahatsız sandalyeler, ışık problemi, dar masalar ve müzik dinleyememek yanıtları verildi.

    Ofiste neler olmalı?

    Ankete katılanların yüzde 70'i ofislerinde dinlenme odaları olmasını istiyor. Bunun dışında ofiste en çok istenen unsurlar ise spor salonu, oyun salonu, yeterli ışıklandırma ve tek kişilik masalar.
    Günde sadece 6 saat çalışan ülke!
    Çalışma ortamının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 91. Çalışanların yüzde 36'sı açık ofiste çalıştığını belirtiyor.

    Anketi yanıtlayanlar, açık ofislerde kulaklıkla yaşamak zorunda olduklarından, herkesin birbirinin ekranını izlediğinden, gürültü ve telefon konuşmalarının dinlenmesinden şikayetçi olduğunu söylüyor.

    Verimliliği etkileyen diğer unsurlar

    Çalışanlara göre havalandırma, dekorasyon, renkler, temizlik ve masa düzeni ise verimliliği etkileyen diğer unsurlar.

    Ofislerin eğlenceli ve rahat olabilmesi adına içinde neler olması sorulduğunda ise verilen cevaplar şöyle: Oyun alanları, masaj koltuğu, ergonomik ve rahat koltuklar, dinlenme odaları, restoran, spor salonu, kış bahçesi, güzellik merkezi, yiyecek otomatları, yiyecek-içecek ikramları ve çay kahve makinaları.

    Çalışanların yüzde 31'i masalarından şikayetçi

    İdeal bir ofis ortamı tanımı çalışanlara göre; eğlenceli, rahat ve huzurlu, yüksek teknolojik özelliklere sahip, sosyalleşebilme imkanı sunan ve istedikleri zaman istedikleri yerde yerde çalışabilecekleri mekanlar.

    Fakat çalışanların yüzde 49'u ofislerinin bu tanıma hiç uymadığını belirtiyor. Hatta yüzde 31'i masalarının bile çalışmaya elverişli olmadığını söylüyor.

    "İş arkadaşlarınızın hangi davranışlarına katlanmak zor?" sorusunun yöneltildiği çalışanların başlıca cevapları şunlar oldu: Çok dedikoducu olmaları, ofisi yemek kokutmaları, işi düşünce konuşmaları, hiçbir şeyden mutlu olmamaları, bütün gün Facebook'ta gezmeleri...

    Çalışanların iş ortamında en çok rahatsız oldukları durum ise iş arkadaşlarının dedikoducu olmaları. Çalışma arkadaşının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde84.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow