hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberi: SSK-Bağkur emekli zammı yüzde 49,25 oldu

    Son dakika haberi: SSK-Bağkur emekli zammı yüzde 49,25 oldu
    expand

    Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini bildirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN Türk'te Hande Fırat ile Gece Görüşü programında Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarda bulundu. Muhammet Bayram, "Önceki dönemlerde memur emeklilerine ne kadar zam yapıldıysa, SSK ve Bağkur emeklilerine de yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz demişti, bunun da her zaman arkasında duruyor. Sürpriz olarak görmedim. 49,25 olarak artırmasını bekliyorum. Kök maaş üzerinde yapıldı bu artış. Nisan ayında yeni bir müjde gelmesini bekliyorum. Çok önemli bir adım. 7 puanlık bir artış olmuş oldu. Memurların aldığı seyyanen bir zam vardı. Temmuz ayında toplu sözleşme farkı hem memura, hem de memur emeklisine yansıyor. Son 2 dönemde SSK Bağkur emeklisine eşitlendi. Hızlı bir şekilde enflasyonu düşürme konusunda yolumuza devam ediyoruz. 12 puanlık artış ile beraber 12 puanlık refah payı ile 26'sı itibarıyla hesaplara yatacak ve alacaklar. 2024'te enflasyon tahminlerini tutturursak, emekliler daha fazla oransal zam almış olacak. Kök maaşlar 10 bin seviyesine taşınırsa, yeni gelecek zamlar bunun üzerine yapılmış olacak.

    Bakan Işıkhan'ın TRT Haber Özel Ropörtajından öne çıkanlar şöyle: İşgücü piyasalarının iki boyutu var. Aktif ve pasif işgücü politikalarımız.İŞKUR aracılığı ile yürütmüş olduğumuz aktif iş gücü piyasası programlarını daha etkili ve kapsamlı hale getirmeyi düşünüyoruz.

    Kurs ve programlarda program süresinin 3 katı olarak uygulanan istihdam yükümlülüğünü biz 2 katına indirdik. Kurs ve Program sonrası istihdam taahhüt oranı yüzde 60'a indirildi.

    Daha güçlü iş gücü piyasası oluşturmayı hedefliyoruz.

    Kısa çalışma ödeneği, özellikle bölgesel, sektörel ya da afetler sonrasında çalışanlarımıza verdiğimiz doğrudan bir nakti destekti. Bu rakam 8 bin ile 12 bin arasında çalışana doğrudan verdiğimiz bir destekti. Biz bunu işsizlik sigortası fonundan karşılıyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Prim ödeme gün sayısını düşürüyoruz"

    Asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indiriyoruz.

    "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz"

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.

    Bakan Işıkhan'dan paylaşım

    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik.

    Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz.

    Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum;

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow