hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de Türk çelik teline yüzde 148 vergi gelebilir

    ABDde Türk çelik teline yüzde 148 vergi gelebilir
    expand
    KAYNAKReuters

    ABD, Türkiye ile birlikte 5 ülkeden ithal karbon ve alaşım çelik tel çubuk hakkındaki damping ve sübvansiyon soruşturmasını tamamladı. Son sözü Uluslararası Ticaret Komisyonu söyleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Ticaret Bakanlığı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu beş ülkeden ithal edilen karbon ve alaşım çelik tel çubuk hakkında yürüttüğü damping ve sübvansiyon incelemesini tamamladı. İthalatın ABD'li üreticilere zarar verdiği kanıtlanırsa İngiltere, İspanya İtalya, Güney Kore ve Türkiye'den ithal ürünlere beş yıl boyunca yüzde 148'e kadar gümrük vergisi getirilebilecek.

    ABD, Türkiye'den 2016 yılında 20.5 milyon dolar tutarında çelik tel çubuk ithal etti. Türk çelik tel çubuk üreticilerinden Habaş aleyhine yüzde 4.74 damping ve yüzde 3.86 sübvansiyon marjı, İçdaş aleyhine yüzde 7.94 damping ve yüzde 3.81 sübvansiyon marjı tespit edildi. Diğer Türk üreticiler için bu oranlar sırasıyla yüzde 6.34 ve yüzde 3.84 oldu.

    İthalatın ABD'li üreticilere zarar verip vermediğini belirleyecek olan Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun tespitini 3 Mayıs'a kadar açıklaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow