hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD Başkanı'ndan döviz yorumu

    TÜSİAD Başkanından döviz yorumu
    expand

    TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "AB ülkeleriyle, Amerika'yla yaşanan gerilimler, bir anlamda dış politika tutumumuz da gerçekten döviz hareketinin artmasını sağlayan nedenler oldu" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, dövizde yaşanan sert hareketlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

    Bilecik, dövizin muazzam derecede yükselişi kadar inmesinin de iş dünyası için iyi bir şey olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

    "Baktığınız zaman temel olarak iki göstergeyi paylaşmak isterim. Bunlardan bir tanesi tamamıyla konjonktürel, dış dünyadan kaynaklanan kısmı. Öncelikle Fed'in faizleri artıran politikalara devam ediyor olması, 2018 yılında da buna devam edecek olmaları, nihayetinde yabancı sermayenin bir miktar gelişmekte olan ülkelerden, özellikle Amerika'ya, gelişmiş ülkelere doğru bir hız kazandığı dönem yaşıyoruz. Özellikle kur hareketi ve doların yukarıya doğru çıkmasının temel göstergelerinden biri bu. Bir de içeriye bakmamız gerekir. İçeride de özellikle AB ülkeleriyle, Amerika'yla yaşanan gerilimler, bir anlamda dış politika tutumumuz da gerçekten döviz hareketinin artmasını sağlayan nedenler oldu" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow