hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Vize' açıklaması sonrası dolarda sert hareket

    Vize açıklaması sonrası dolarda sert hareket
    expand

    Gün içerisinde Merkez Bankası'nın hamlesi sonra pozitif bir seyir gözlemlenirken, akşam saatlerinde ise ABD'nin vize uygulamasında yumuşama kararı dolar gerilerken, Borsa İstanbul ise rekor kırdı. 'ABD'nin vize işlemlerine sınırlı olarak başladığı haberi öncesi 3.8726 seviyesinde hareket eden dolar kuru, 3.8280 seviyesine kadar düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalar haftaya moralli başladı. Merkez Bankası'nın rezerv opsiyonu mekanizmasında değişikliğe gitmesi ve reeskont kredilerinde kur düzenlemesi yapması olumlu karşılık buldu. Günün asıl hareket getiren haberi ise ABD'den geldi. Reuters, ABD Konsolosluğunun Türkiye'de sınırlı hizmete başladığını duyurdu.

    ABD ile vize krizinde sürpriz adım

    Güne 3,89 seviyesinden başlayan dolar/TL, Merkez'in hamlesiyle birlikte 3.8850 seviyelerinden 3,8450 seviyesine kadar çekildi. ABD'nin vize uygulamasında yumuşamasıyla kurda düşüş hızlandı ve dolar/TL 3.8280'e kadar indi. Dolardaki düşüşe paralel bir seyir izleyen euro/TL ise 4,4385 seviyesinde yer aldı.

    Borsa rekoru yeniledi

    ABD Konsolosluğunun Türkiye'de sınırlı hizmete başlaması ile borsada yükseliş hızlandı. Bir ara endeks yüzde 3'ün üzerinde artışla 115.093 seviyesine çıkarak rekor yeniledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow