hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter'a rakip kurdu, Threads 70 milyona ulaştı: Ama bir sorun var

    Twittera rakip kurdu, Threads 70 milyona ulaştı: Ama bir sorun var
    expand

    Meta CEO'su Mark Zuckerberg bu sabah Threads'te 70 milyon hesaba ulaşıldığını duyurdu. Musk'ın Twitter'ına rakip olarak kurulan platform için "Beklentilerimizin çok ötesinde" diyen Zuckerberg bir sorunla karşı karşıya....

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zuckerberg'in şu anda iki gün önce var olmayan bir Threads'de 2,1 milyon takipçisi var ve platform 70 milyon kullanıcıya ulaştı.

    Meta CEO'su "Beklentilerimizin çok ötesinde" dedi. Şirketin bir anda bu kadar büyük bir başarı kazanması, Facebook, Instagram ve Whatsapp'taki aşinalığına borçlu. Ancak Instagram'da kızlarının yüzünü gizleyen Mark Zuckerberg ikiyüzlülükle suçlanıyor.

    Facebook'un kurucu ortağı Mark Zuckerberg, ailesinin 4 Temmuz fotoğrafını paylaşırken kızlarının yüzlerini gizlemesi sebebiyle riyakarlık eleştirilerine maruz kaldı.

    Teknoloji milyarderi Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için, yönettiği teknoloji platformlarından biri olan Instagram'da kendi, eşi Priscilla Chan ve üç kızları Aurelia, Maxima ve August'un bir fotoğrafını paylaştı.

    Gönderinin başlığında, "4 Temmuz Kutlu Olsun!" yazıyordu.

    Twittera rakip kurdu, Threads 70 milyona ulaştı: Ama bir sorun var

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu yıl minnettar olunacak çok şey var. Büyük kızlar yaş aldıkça, onlarla Amerika'nın neden bu kadar harika olduğu hakkında konuşmayı seviyorum. Bunu yakında küçük Aurelia'yla da konuşmayı dört gözle bekliyorum."

    Paylaşım karışık tepkiler aldı. Bazıları, geçmişte Facebook ve Instagram kişilerin mahremiyetini ihlalle suçlanmışken, Zuckerberg'ün çocuklarının mahremiyetini korumaya çalışmasının riyakarlık olduğunu öne sürdü.

    Fotoğrafa yapılan yorumlar arasında en çok beğeni alanlardan biri, "Zuck bile çocuklarının yüzlerini paylaşmak için kendi platformlarına güvenmiyor" diyen bir Instagram kullanıcısından geldi.

    Pek çok kişi buna katıldı.

    Shanon Palus, Slate'te şöyle yazdı:

    "Zuckerberg'ün de sosyal medyada kamusal ya da özel olmaya dair acı çektiğini hayal etmekten neredeyse biraz keyif alıyorum. Ne de olsa bizi bu karmaşanın içine sokan oydu!"

    Bloomberg muhabiri Reyhan Harmancı da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Zuck'ın çocuklarının yüzlerini sosyal medya platformuna koymama tercihi beni büyüledi" dedi.

    Zuckerberg'ün şirketleri son aylarda mahremiyetle ilgili çok sayıda yüksek meblağlı uzlaşmayla karşı karşıya kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) mayısta Facebook'u, 2020 tarihli bir kararı ihlal etmekle, ebeveynleri çocuklarının Messenger Kids uygulamasında kimlerle iletişim kurduğunu kontrol edebilmelerine ilişkin yanıltmakla ve ayrıca geliştiricilerin özel kullanıcı verilerine ne tür bir erişimi olduğunu yanlış beyan etmekle suçlamıştı.

    FTC'nin Tüketiciyi Koruma Bürosu Direktörü Samuel Levine o dönemde Associated Press'e, "Facebook mahremiyet taahhütlerini defalarca ihlal etti" demişti.

    "Şirketin pervasızlığı genç kullanıcıları riske attı ve Facebook'un hatalarının hesabını vermesi gerekiyor."

    Meta, FTC'nin yanıldığını ve iddialarla "şiddetle mücadele edeceğini" belirtiyor.

    Aynı ay AB, şirketin kullanıcıları ABD casusluk kurumlarına karşı yeterince korumadığını belirterek Meta'yı kullanıcı verilerini ABD'ye aktardığı için 1 milyar 300 milyon dolar para cezasına çarptırmıştı. Meta para cezasına itiraz edeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket 2022'de Facebook'un, rızalarını almadan milyonlarca kullanıcının kişisel verisini Donald Trump'ın 2016 başkanlık kampanyasını destekleyen Cambridge Analytica firmasının kullanımına sunduğu öne sürülen bir davada uzlaşmak için 725 milyon dolar ödemişti.

    Bundan önce FTC, mahremiyet ihlalleri ve kullanıcı verilerinin yanlış kullanımı nedeniyle şirkete 5 milyar dolar ceza kesmişti.

    The Independent yorum için Meta'yla iletişime geçti ancak henüz yanıt alamadı.

    Kaynak: Independent Türkçe

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow