hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi affı çıktı mı? 2020 vergi yapılandırma ne zaman gelecek?

    Vergi affı çıktı mı 2020 vergi yapılandırma ne zaman gelecek
    expand

    Vergi yapılandırma ile ilgili verilen haber sonrası süreçteki son durum merak konusu oldu. Yapılandırmaya ilişkin detayları araştıran kişiler “2020 vergi affı çıktı mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, vergi yapılandırma ne zaman gelecek ve kimleri kapsayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz haftalarda gecikmiş vergi borçları ile ilgili oldukça önemli açıklama gelmişti. Ödeme zorluğu çeken kişilerin borçları için yapılandırma müjdesi verilmişti. İşte sürece ilişkin bilinmesi gereken tüm detaylar…

    VERGİ AFFI GELECEK Mİ, VERGİ YAPILANDIRMA NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Vergi yapılandırmasının bu hafta yapılacak olan görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde önümüzdeki hafta içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

    Öte yandan yapılandırmanın vergi affı olarak adlandırılmaması gerekiyor. Varolan borçların tamamı silinmeyecek, dolayısıyla faizler silinebilecek ve ödeme zorluğu yaşayanlar için taksit imkânı ile ödeme kolaylığı sağlanacak.

    Meclis, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını içeren kanun teklifi üzerindeki mesaisine devam edecek.

    Genel Kurul, 10 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki müzakerelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde teklifin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teklifle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

    Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

    VERGİ YAPILANDIRMA KİMLERİ KAPSAYACAK?

    Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında olacak.

    Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da vergi yapılandırması kapsamına girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow