hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

    Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar
    expand

    Bitcoin’in ardından kripto para piyasasında yeni bir çığır açan Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin’in Türkiye’ye geleceği iddia edildi. Daha önce metaverse yayınlarıyla dikkat çeken Youtuber Orkun Işıtmak’ın Buterin ile karşılaştığı anı sosyal medyada paylaşması takipçilerini heyecanlandırdı. Peki, Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para piyasalarıyla ilgilenen kişilerin yakından tanıdığı bir isim olan Vitalik Buterin, Bitcoin sonrasında kripto para piyasasının oluşmasında önemli isimlerden biri olmuştu. Ethereum’un kurucusu olan Buterin serveti ile dikkatleri üzerine çekerken yeni projeler üzerinde çalıştığı iddia edildi.

    Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında, nereli, serveti ne kadar?

    "Vitalik" Buterin Ethereumun kurucusu olarak bilinen Rus asıllı Kanadalı bilgisayar programcısı olarak tanınıyor. 31 Ocak 1994'te dünyaya gelen genç girişimci 2011 yılında Bitcoin Magazine kurucu ortağı olmuştu. Kripto Para dünyasına giriş yapmasının ardından 2014 yılında Buterin, Gavin Wood ile Ethereum'u piyasaya sürdü.

    Ethereum, ERC-20 kod sistemi sayesinde birçok kripto para biriminin altyapısını oluşturan merkeziyetsiz ve açık kaynak kodlu bir blok zinciri olarak biliniyor. Ethereum blok zincirinin kurumsal kripto para birimi ise Ether'dir. Ether, Bitcoin'den sonra en büyük piyasa değerine sahip sanal paradır.

    367 milyar Dolar ile dünyanın en değerli varlıkları arasında yer alan Ethereum şu sıralar 3 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow