hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaptırmayan ceza ödeyecek! 1 Ağustos'a kadar yaptırmak zorunlu

    Yaptırmayan ceza ödeyecek 1 Ağustosa kadar yaptırmak zorunlu
    expand

    2022 ikinci taksit MTV ödemesinin yaklaşmasıyla beraber sorgulanmaya başlandı. MTV ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında, ikinci taksiti Temmuz ayında gerçekleştiriliyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) 25 milyon araç sahibi için geri sayım başladı. Verginin ikinci taksit tutarının 1 Ağustos’a kadar ödenmesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MTV ödemesi için ikinci taksit tarihi vatandaşlar tarafından takip ediliyor. MTV, her sene olduğu gibi bu sene de 2 taksite bölünerek ödenecek. MTV oranı 2021 yılı için belirlenen yüzde 36,20'lik yeniden değerleme oranı yerine, bu sene yüzde 25 olarak belirlenmişti. Bankalar bu dönemde uyguladıkları kampanyalarla müşterilerine destek oluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren karara göre otomobil, arazi taşıtları ve kaptıkaçtı grubunda 2022 senesinde en yüksek MTV oranı 62 bin 633 lira olurken en düşük MTV ise 136,25 lira olarak belirlenmiş oldu.

    1 AĞUSTOS'A KADAR YAPTIRMAK ZORUNLU

    Ocak ve temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz Pazar gününe denk geldiği için 1 Ağustos’ta sona erecek.

    MTV ÖDEMESİ NASIL VE NEREYE YAPILIYOR?

    MTV borcunu ödemenin birden fazla yöntemi var. Araç sahipleri, İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ‘ivd.gib.gov.tr’ üzerinden şifre girmeden ‘MTV ödeme’ alanına, plaka ve TC kimlik numarasını yazarak borcunu ödeyebilir. Özel bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebilecek.

    Gelir İdaresi Başkanlığı’nca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere değişikliğe gidilmişti. Buna göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT vasıtasıyla tahsiline de devam ediliyor. Bazı özel bankalar ise müşterilerine kolaylık sunmak adına çeşitli kampanyalar düzenledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow