hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yellen kalkınma bankası reformlarını ilerletecek

    Yellen kalkınma bankası reformlarını ilerletecek
    expand

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, küresel toplantılarda borç tahsilatını ve Dünya Bankası reformunu zorlayacak. Küresel finans yetkilileri Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun bahar toplantıları için Washington'da toplanırken, ABD Hazine Bakanının Zambiya ve Gana'nın ülke borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik taleplerinin acil olarak çözülmesi ve Sri Lanka için bir borç muamelesinin sonuçlandırılması için baskı yapması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu hafta Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) toplantılarında dünyanın dört bir yanından meslektaşlarıyla bir araya gelmesi planlanan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, kalkınma bankası gelişimini ilerleteceği belirtiliyor.

    Yellen, ayrıca genel borç erteleme sürecini hızlandırmak ve daha öngörülebilir hale getirmek için somut adımlar atmaya çalışıyor.

    Açıklamada, "Hafta boyunca Bakan Yellen, borç fazlalıklarını ortadan kaldırmak ve gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi desteklemek için Zambiya ve Gana gibi Ortak Çerçeve davalarının hızlı bir şekilde çözülmesi için aciliyetini sürdürecek" denildi.

    Sri Lanka, Zambiya ve Gana denizaşırı borçlarını şimdiden temerrüde düşürdüler ve alacaklılarla borçlarını yeniden düzenlemek için çalışıyorlar. Düşük gelirli ülkelerin yaklaşık yüzde 60'ı borç sıkıntısı içinde veya yakınında. Ancak uluslararası kamuoyu, düşük gelirli ülkelere yardım etmek için oluşturulan Grup 20 (G20) ortak çerçevesi, hızlı bir borç tahliyesi sağlamada ilk aşamada başarısız olduğu görüşünde.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow