hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülsuyu cinayetinde deliller kayıp

    Gülsuyu cinayetinde deliller kayıp
    expand

    Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik'in, delil olan kıyafetleri hastanede iki kişi tarafından alındı.

    Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesiyle ilgili en önemli delillerden giysileri, Pazar gecesi hastanede yoğun bakımda bulunduğu sırada teknisyen kıyafetli iki kişi tarafından alındı. Yakınlarının şüphelenmesi üzerine kim olduğunu sordukları kişiler kaçmaya çalıştı.Gedik'in yakınlarının önlemeye çalıştığı ve görüntülerini çektiği bu kişiler, polisin hasta yakınlarını dışarı çıkarması üzerine izini kaybettirdi. Alınan giysiler ise halen “kayıp". Gedik ailesinin avukatı Zeycan Balcı Şimşek, savcılığa başvurarak giysileri kimin aldığının bulunması için kamera kayıtlarının incelenmesini istedi.

    Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Avukat Zeycan Balcı Şimşek, Gedik cinayetinde en önemli delillerden olan giysilerin çalındığını söyleyerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Şimşek, delillerin kayıp olduğunun savcılıkça bugün fark edildiğini söyledi.

    Savcılık ve emniyette yok

    Şimşek’in bu sabah verdiği başvuru dilekçesinde, “giysilerin Savcılık veya Emniyet Müdürlüğü’nce muhafaza altına alınmadığı” ifade edildi. Dilekçede ayrıca giysilerin kimliği belirsiz kişilerce çalınmış olabileceği de belirtildi:

    “Müvekkilim Gedik hayatını kaybettiği zamanlarda, yoğun bakıma giren teknisyen kıyafetli iki kişinin, giysileri alarak uzaklaştığını öğrendik. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi ve faillerin tespiti için bu giysilerin önemi tartışılmazdır.”

    MOBESE kayıtları da istendi

    Dilekçede, Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yazı yazılarak şu soruların cevaplanması ve kayıtların gönderilmesi istendi:
    - Hasan Ferit Gedik’e ait giysiler muhafaza altında tutuldu mu? Tutulduysa nerede? Giysiler muhafazaya alınmadıysa kimlere teslim edildi?
    - Giysiler hastane personelinin bilgisi dışında alındıysa, kimlerin aldığının tespit edilmesi için, başta Gedik’in tedavi gördüğü birim, servis ve morg olmak üzere tüm hastane kayıtları gönderilmeli.
    - Hastanede Gedik’e ait tüm kayıtlar ve tutanakların savcılığa iletilmesi.

    Savcılığa yapılan başvuruda ayrıca, Gedik’in vurulduğu olay yerini ve olay yerini görme ihtimali olan tüm MOBESE kamerası kayıtlarının da savcılığa iletilmesi için işlem başlatılması talep edildi. Savcılık talepleri kabul etti.

    Cenazeye polis engeli

    Öte yandan, Hasan Ferit Gedik bugün toprağa veriliyor. Polis, Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermedi. Bunun üzerine Gülsuyu Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

    Yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Meydana Gedik'in fotoğrafını bulunduğu masa kurulup çiçekler konuldu. Gedik'in fotoğrafının bulunduğu dev bir pankart meydana asıldı. Grup şarkılar söyleyip halaylar çekti. Meydana ayrıca "Hasan Ferit Gedik Meydanı" tabelası asıldı. Bazı çöp konteynırlarının ateşe verilerek yollara barikat kurulduğu görüldü. Gedik'in cenazesine katılmak için otobüslere binen grup Armutlu Cemevi'ne doğru hareket etti. Otobüslerin geçiş güzergahında çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı.

    "Horon vurun" vasiyeti yerine getirildi

    24 Eylül'de Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde, "Vasiyetimdir öldüğümde horon vursunlar" diyen mesaj paylaşan Gedik'in bu vasiyeti de yerine getirildi. Arkadaşları Armutlu Cemaevi'nde Gedik'in horon oynayarak Gedik'i son yolculuğuna uğurlamadan önce bu arzusunu yerine getirdi.

    Baba cezaevinden getirildi

    Cezaevinden izinli olarak gelen baba İbrahim Gedik de cenazeye katıldı. Baba Gedik sık sık oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Baba Gedik'in cenaze sırasında da jandarma görevlisine kelepçeli olduğu görüldü. Ancak baba ve jandarma görevlisinin bileğine kelepçenin görünmemesi için tülbent takıldığı görüldü.

    Cenaze namazının ardından Gedik'in cenazesi helallik alınması için Armutlu'daki evine götürüldü.

    Bu sırada kalabalık grup slogan atarak cenazenin arkasından yürüdü.

    Baba evinde helallik alınmasından sonra oğlunun tabutuna omuz veren İbrahim Gedik, cenazenin mezarlığa götürülmesini istedi. Ancak bazı grup üyeleri buna karşı çıktı.

    Baba İbrahim Gedik ile grup üyeleri arasında tartışma yaşandı.

    Çıkan tartışma sonrasında omuzlardaki cenaze polis barikatının olduğu yere kadar götürüldü.

    Grup üyeleri cenazeyi Gülsuyu’na götürmek istedi.

    Ancak mahalle girişinde önlem alan polis ekipleri buna izin vermedi. Bir süre polisle tartışan grup daha sonra oturma eylemi başlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow