hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Financial Times: "Gazze, Türkiye-İsrail açılımını sonlandırdı"

    Financial Times: Gazze, Türkiye-İsrail açılımını sonlandırdı
    expand

    İngiliz Financial Times gazetesi, Gazze saldırısının Türkiye ile İsrail arasında yumuşamaya başlayan diplomatik ilişkileri yeniden dondurduğunu yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Erdoğan İsrail'e veryansın ederken, Gazze çatışması diplomatik açılımı sonlandırdı" başlıklı haber Daniel Dombey'in imzasını taşıyor.

    Dombey, Türkiye'nin üç günlük yas ilan etmesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parlementoda çatışmanın kurbanlarıyla dayanışma içinde olduğunu göstermek için Filistin atkısı takmasının İsrail ile yakında bir uzlaşma umutlarına darbe vurduğunu belirtiyor.

    Bu yılın büyük bir bölümünde Erdoğan da dahil olmak üzere iki ülkenin önde gelen isimlerinin 2011 yılında bozulan diplomatik ilişkilerin tümüyle iyileştirilmesinin kaçınılmaz olduğundan söz ettikleri hatırlatılıyor.

    Hamas'tan "İsrail F-16'sını vurduk" iddiası

    Yazıda, "Ancak Türkiye, İsrail'in Gazze saldırısını kızgın bir şekilde kınarken, İsrail sularındaki yataklardan Türkiye'ye yapılacak gaz boru hattı ile enerji alanında işbirliği umutları da aniden gündemden düşmüş oldu"  ifadesine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteye göre son günlerde AK Parti hükümetinin Yahudi devleti konusunda dile getirdiği görüşlerinin meşruluğu da tartılşılır oldu.

    Erdoğan'ın İsrail'in kurulduğu 1948'den beri soykırım yapıp, katliamlara kalkıştığını söylediğini hatırlatan gazete, Başbakan'ın "yeni haçlı ittifakı" olarak tanımladığı bir oluşumu da kınadığını belirtti.

    "Paralel yapı" operasyonunda ikinci gün

    Türkiye'nin Gazze'de artan ölü sayısına verdiği tepkinin, Ankara ile birçok NATO müttefiki arasındaki ilişkilerin soğuk olduğu bir zamanda gerçekleştiğini belirten gazete, "ABD'nin yeni atanan Büyükelçisi geçtiğimiz hafta Senato'da yapılan onaylama oturumunda ülkenin otoriterizme doğru 'sürüklendiğini' söyledi" diye yazdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow