hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD de IŞİD'e rehin düşen Ürdünlü pilotu kurtarmak için uğraşıyor

    ABD de IŞİDe rehin düşen Ürdünlü pilotu kurtarmak için uğraşıyor
    expand

    ABD'nin Amman Büyükelçisi Alice Wells, Suriye'de düşen Ürdün uçağının IŞİD tarafından alıkonulan pilotunun sağ olarak dönmesi için ülkesinin Ürdün hükümeti ile ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wells, ABD'nin Amman Büyükelçiliği resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "ABD hükümeti ve Amman Büyükelçiliği, Kesasibe'nin sağ olarak ülkesine dönmesinin sağlanması için Ürdün hükümeti ile işbirliği içinde çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

    Fethullah Gülen'den Erdoğan'a: "Özür dile barışalım"

    Ürdün ile "radikalizme karşı mücadelede yan yana durduklarını" belirten Büyükelçi, Ürdün'ün bölgede barış ve itidalin sürmesi konusundaki rolünü takdir ettiklerini vurguladı.

    IŞİD, önceki gün, Suriye'nin Rakka kentinde koalisyon güçlerine ait bir uçağı düşürdüklerini ve uçağın Ürdünlü pilotu Muaz Safi el-Kesasibe'yi esir aldıklarını ileri sürmüş, resimlerini yayınlamıştı. Ürdün ordusu da olayı doğrulamıştı.

    Ethem Sarısülük'ü öldüren polis için yardım kampanyası

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da "olaya ilişkin deliller, uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini açık bir biçimde gösteriyor" şeklinde açıklama yapmıştı.

    Ürdün, koalisyon güçlerinin yaklaşık 3 aydır IŞİD'in Irak ve Suriye'deki karargahlarına yönelik hava saldırılarına katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yumuşak Makine" Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow