hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry Bağdat'ta

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry Bağdatta
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak'taki krizi görüşmek için başkent Bağdat'a gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kerry'nin, Irak Başbakanı Nuri Maliki, Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Huzeyr Huzai , Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Muvatın Listesi Lideri Ammar Hekim ile görüştü.

    Kerry ile Zebari, ikili görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

    Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Kerry, Bağdat temaslarında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Musul'u ele geçirmesiyle ülkeden başlayan yeni durumu ele alacak.

    Kerry, krizin aşılması için Bağdat hükümetine çeşitli çözüm önerileri sunacak.

    Barzani ile de görüşecek

    Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre başkent Bağdat'ta, Maliki ve diğer liderlerle görüşen Kerry'nin, bir sonraki durağı Erbil olacak. Kerry, özel uçağıyla akşam saatlerinde Erbil'e gelerek IKBY Başkanı  Barzani ile görüşecek. Kerry ve Barzani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Musul'u ele geçirmesiyle ülkede yaşanan yeni durumu ve çözüm yollarını ele alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kerry, Irak'ta yaşanan krizden ABD'nin sorumlu olmadığını, Iraklıların kendi hükümetlerine sahip olabilmeleri için Amerika'nın, çok çalışıp, çok kayıp verdiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Obama da Nuri Maliki'yi eleştirerek "Ancak iyi bir ajandası olan liderler bu krizde Irak'a önderlik edebilir" demişti. Obama, ABD askerinin Irak'a dönmeyeceğini ancak nokta atışı yapmaya hazır olduklarını dile getirmişti.

    Kerry'nin, Irak temaslarından sonra ülkede yaşanan krizin çözümü noktasında ABD'nin göstereceği tutumun netleşmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow