hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, KDP ve KYB'yi terör örgütü listesinden çıkardı

    ABD, KDP ve KYByi terör örgütü listesinden çıkardı
    expand

    Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'nin, Kürdistanc Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) "üçüncü sınıf terör örgütleri listesinden" çıkardığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin Irak ve İran'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Kongresi, KDP ve KYB'yi üçüncü sınıf terör örgütleri listesinden çıkardı. Adil olmayan bu tanımlama, Amerika'yı ziyaret etmek isteyen Kürtler için engel çıkarıyordu. Bu sorunun çözülmüş olmasından memnuniyet duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

    Öcalan'dan "sabrımızın son sınırındayız" mesajı

    Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, her iki partiyi terör örgütleri listesinden çıkardığı bilgisini kendilerine ilettiğini belirtti.

    ''Savaş ihtimali var''

    Hüseyin, "Tasarı imzalanmak üzere Başkan Barack Obama'ya gönderilmiş. Obama'nın bunu imzalayacağını ümit ediyoruz" dedi.

    Perinçek'e göre PKK'yı bitirmenin yolu: İran

    IKBY Başkanı Mesut Barzani, daha önce iki partinin ismi, terör listesinde yer aldığı için ABD yönetimine tepki göstermiş ve Washington ziyaretini iptal etmişti.

    Aykırı atasözleri!

    Suudi prensten Kardashian'a bir gece için 1 milyon dolar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow