hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den IŞİD talebi

    ABDden IŞİD talebi
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Türkiye'den, Suriye'de IŞİD'e karşı bağımsız hava saldırıları yürütmemesi yönünde talepte bulunduklarını doğruladı. Kirby, "IŞİD ile mücadelede en etkili yöntemler noktasında seçenekleri değerlendirmek için Türkiye ile diyaloğa devam edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Dışişleri sözcüsü günlük basın toplantısında, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki, yakın dost ve güçlü bir partner olduğunu belirterek, Türkiye'nin üslerini ABD ve koalisyon üyelerine açmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.. 

    John Kirby, "Türkiye'nin, ABD ile IŞİD'le mücadelede vardığı anlaşmayı, PKK'ya hava saldırıları için kullandığına" yönelik iddialara "bunlara kesinlikle katılmıyoruz" cevabını verdi.

    Kirby, ABD'nin Türkiye'den, Suriye'de IŞİD'e karşı bağımsız hava saldırıları yürütmemesi yönünde talepte bulunduğu yönündeki sorulara ise, "Türkiye'den, koalisyon operasyonlarına tamamen entegre olana kadar, trafiği yoğun olan hava sahasında bağımsız hava saldırıları yürütmemelerini talep ettik. Türkiye de bunu kabul etti" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow