hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerika'da polis askerleşiyor mu?

    Amerikada polis askerleşiyor mu
    expand

    ABD'nin St.Louis kentine bağlı Ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyahi gencin polis kurşunuyla öldürülmesi sonrasında başlayan isyanlar durulmuyor. Ve ABD ordusunun Irak ve Afganistan'da kullandığı ekipmanının polise veriliyor olması, ''ABD polisi askerleşiyor mu?'' sorusunu akla getiriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18 yaşındaki Michael Brown isimli genç Cumartesi günü siyahların yaşadığı Ferguson semtinde polis kurşunuyla öldürüldü. Olayları takip eden 2 gazeteci gözaltına alındı. ABD'nin St.Louis kentine bağlı Ferguson kasabasında olaylar durulmuyor. Bu olayların içinde konuşulan bir konu var; polisin orduya sağladığı ekipman.

    ABD Savunma Lojistiği Ajansı, ülkedeki polislere askeri donanım sağlıyor. Bu ekipmanların içinde Afganistan ve Irak operasyonlarında kullanılan zırhlı araçlar ve otomatik tüfekler de var. ABD polisine 8 sene içinde 453 zırhlı araç, 44 bin 900 gece görüşlü dürbün, 533 uçak ve helikopter, yaklaşık 94 bin silah verilmiş. Polise ordudan verilen ekipmanın sadece 2013 yılındaki değeri, 449 milyon dolar.

    Ferguson, yüzde 67'si siyahi olan bir kasaba. Ferguson halkı, polisin bu kadar etkili silahlara sahip olmasından ve caddelerinde savaşlarda kullanılan zırhlı araçların dolaşmasından dolayı oldukça tedirgin günler yaşıyor.

    Polis bu kez gazetecilere saldırdı

    Süleyman Seba'nın hayat hikayesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow