hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brezilya bu kez de "ayılar" sergisiyle gündemde

    Brezilya bu kez de ayılar sergisiyle gündemde
    expand

    2004'te İstanbul'da da sergilenen "Birleşmiş Dost Ayılar" sergisi, bu kez önümüzdeki ay başlayacak Dünya kupası öncesi, protestolarla gündeme gelen Rio de Janeiro'da. Birleşmiş Milletler üyesi 141 ülkeyi sembolize eden ayı heykellerine ilgi büyük.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki ay Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Brezilya bu kez gösterilerle değil, bir sergiyle gündemde.

    Rio de Janerio kentinin Coppacanana kumsalı henüz bir hafta öncesine kadar sert çatışmalar yaşanıyordu. Şimdi ise "United Buddy Bears" yani "Birleşmiş Dost Ayılar" sergisiyle renkleniyor.

    Kumsaldaki üzerleri rengarenk resimlerle süslü 141 ayının her biri Birleşmiş Milletler üyesi 1 ülkeyi sembolize ediyor. Her ülkenin ayı heykelini o ülkeden bir sanatçı tasarladı.  Amaç yanyana dünya barışı mesajı vermek. Serginin yapıldığı ülkedeki insanlara değişik kültürleri anlatabilmek.

    Üzerinde ejderha ve Yingyang figürlü kimonosu. Ya da ağzında purosuyla Çin ve Küba'yı temsil eden renkli ayı heykelleri.

    Almanya'nınkinn üzerinde ünlü fizikçi Albert Einsteın'ın resmi var. Bir de ünlü sözü: "Barış baskıyla korunamaz. Ancak karşılıklı anlayışla gerçekleşebilir."

    Ve irlanda'nın ayısı. Ülkenin koruyucu azizlerinden Patrick'e ithafen yeşiller içinde.

    Sergiye ilgi yoğun. Hem Brezilyalılar hem de turistler akın ediyor ayıların sergilendiği kumsala. Bol bol fotoğraf çektiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow