hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gammy'nin dramı...

    Gammynin dramı...
    expand

    Avustralyalı bir çift, Taylandlı bir kadına taşıyıcı anne olması için para ödedi. Taylandlı kadın da hamile kaldı. Ancak ikiz bebek dünyaya getirdi ve bebeklerden biri down sendromluydu. Avustralyalı aile, sağlıklı olan bebeği aldı, down sendromlu Gammy'i terk etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taylandlı anne Avusturalyalı bir çift için taşıyıcı olarak ikiz bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden biri sağlıklı diğeri ise, down sendromlu Gammy'di.

    Gammy'nin down sendromlu olduğu annesinin hamileliğinin 4. ayında keşfedildi.. Ancak bu kez Avustralya çift, Gammy'i istemedi, sağlıklı olarak dünyaya gelen kız kardeşini aldılar.

    Taşıyıcı anne ise Gammy'i terk etmek yerine himayesine aldı.

    Taşıyıcı anne, "Diğer bebek alınırken, onu niye almıyorlar. Bütün bu zorlukları neden çekmek zorunda? Onu şimdi buraya getirdim. Terk etmekten iyidir. Onu seviyorum, 9 ay karnımda taşıdım. Benim gerçek çocuğum gibi" dedi.

    Haberin duyulması üzerine avustralya medyası Gammy'e yoğun ilgi gösterdi. Gammy bebek için internette bir yardım kampanyası başlatıldı.

    "Gammy'için umut" adıyla başlatılan para toplama kampanyasına dünyanın farklı yerlerinden binlerce dolar geldi. Her saniye artan yardım son olarak 65 bin dolara yaklaşmış durumda.

    Konu Avusturalya Başbakanı Tony Abbott'a kadar gitti. Abbott, "Bir çocuğun bu şekilde terkedilmesini düşünmekten nefret ediyorum, çok üzücü" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow