hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas: "Çatışmalar yeniden başlar"

    Hamas: Çatışmalar yeniden başlar
    expand

    Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Filistin tarafının sunduğu şartlara karşılık vermemesi halinde yarın çatışmaların yeniden başlayacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirine konuşan İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Askerlerimiz yerlerini terk etmediler. Eğer düşman İsrail, Filistin direniş örgütlerinin şartlarını kabul etmez ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kaldırmazsa, yarın 08.00'de geçici ateşkes için belirlenen 72 saatlik sürenin dolmasıyla çatışmalar tekrar başlayacak" dedi.

    THY'den İsrail kararı

    Ebu Ubeyde, "Biz hala çatışma alanında, işimizin, cihat görevimizin başında sabit duruyoruz. Kassam mensuplarının siperlerinde komutanlarından gelecek emirleri uygulamak için hazır beklediğini" diye konuştu.

    İsrail, 7 Temmuz'da yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe karadan saldırıya geçmişti.

    İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra salı günü TSİ 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.

    İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda iki gün önce başlayan ve yarın sabah 08:00'de sona erecek ateşkesin koşulsuz olarak 72 saat daha uzatılmasını kabul ettiğini açıklamıştı.

    Gazze'de patlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Gazze'de meydana gelen patlamada 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

    Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde meydana gelen "şiddetli patlamada" 4 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

    Hayatını kaybeden kişilerin cesetlerinin Beyt Lahya kentindeki Kemal Advan Hastanesi'ne götürüldüğünü kaydeden Kudra, patlamanın nedenine ilişkin henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow