hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak NATO'dan yardım istedi

    Irak NATOdan yardım istedi
    expand

    IŞİD'e yönelik oluşturulan koalisyonun toplantısı için Brüksel'e giden Irak Başbakanı Haydar El Ebadi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.. Ebadi, Irak askerlerinin eğitimi için NATO'dan destek beklediğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Başbakanı, NATO Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede terörle mücadele kapsamında Bağdat'ın NATO'dan taleplerini sundu.

    NATO sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada Haydar El Ebadi'nin taleplerinin NATO temsilcileri tarafından değerlendirileceğini belirtti, Irak yönetiminin başlıca talebinin, Irak askerlerinin NATO tarafından eğitilmesi olduğunu söyledi.

    Irak Başbakanın beklentilerinin arasında, Irak ordusunun savunma gücünün artırılması ve yolsuzlukla mücadelede danışmanlık desteği de bulunuyor.

    NATO tarafından daha önce yapılan açıklamada, Irak yönetiminin yardım istemesi durumunda, askeri eğitim vermeyi değerlendirecekleri belirtilmişti. Ebadi'nin yardım istediği bir diğer kurum ise AB oldu. Birliğin Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya gelen Irak Başbakanı, "Avrupa Birliği'nin, IŞİD'le savaşımızda silahlandırma, eğitim ve enformasyon alanlarında yardımını bekliyoruz. Uluslararası platformda da sığınmacıların kurtarılmış ve imar edilmiş kentlerine geri dönmeleri için destek istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mogherini de, örgüt ile mücadelede ve imar çalışmalarında gerekli duyulan her şeyi sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

    John Kerry: "İran IŞİD'i vurduysa bu olumludur"

    Sahte doktor konuştu: Bir insanın kalbini elime aldım

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow