hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD Türk TIR şoförlerini serbest bıraktı

    IŞİD Türk TIR şoförlerini serbest bıraktı
    expand

    Irak'ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 32 Türk tır şoförü, Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel uçakla Erbil'den Şanlıurfa'ya getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAP Havaalanı'nda uçaktan indikten sonra yakınlarıyla buluşan ve büyük sevinç yaşayan şoförler, onlarla hasret giderdi.

    Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve İl Emniyet Müdürü Faruk Pınarbaşı da şoförleri karşılayan grupta yer aldı.

    Vali İzzettin Küçük, şöforlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve arzu etmeleri durumunda bu gece kendilerini kentte misafir edebileceklerini söyledi.

    Aileler ise yakınlarının serbest bırakılmasında emeği olanlara teşekkür etti.

    Şoförlerden Vehbi Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesiyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

    Bombalı araç alarmı

    Kurtarılmaları için kendilerine destek veren devlet büyüklerine teşekkür eden Demir, çok heyecanlı olduğunu ve konuşacak kelime bulamadığını ifade etti.

    YHT'nin test sürüşünde kaza

    Elektrik faturanızı bu uygulamayla kontrol edebilirsiniz...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şoförlerden açıklama

    GAP Havaalanı'nda uçaktan indikten sonra yakınlarıyla buluşan ve büyük sevinç yaşayan şoförler, daha sonra bir otelde onurlarına verilen yemeğe katıldı.

    Şoför Müslüm Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay boyunca büyük sıkıntı çektiklerini ve ailelerini çok özlediklerini söyledi.

    Oradayken yaşama umudunu kaybettiğini ancak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gösterdiği çabayla ayakta kaldığını anlatan Görmez, "Kaçırıldığımıza bize herhangi bir kötü muamele yapılmadı ama oradaki çatışma ortamıyla sürekli üstümüze bombalar yağdı. Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda geri dönemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ancak Bakanımız Davutoğlu'nun bizimle yakından ilgilenmesi bizi hayata bağladı. Kendisiyle zaman zaman telefonda da görüştük. Ben, özellikle Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na teşekkür ediyorum, kendisi adeta bizimle yatıp kalktı" dedi.

    Mehmet Ceydan ise şu anda dünyaya sanki yeniden geldiğini ve 8 çocuğunu sürekli hayal ettiğini belirtti.

    Heyecandan konuşmakta zorluk çektiğini aktaran Ceydan, ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Türk yetkililere teşekkür etti.

    Mehmet Görmez ise ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ancak tırlarına el konulmasının kendilerini üzdüğünü kaydetti.

    Davutoğlu'ndan açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'da 10 Haziran'da IŞİD tarafından alıkonulan 32 tır şoförünün serbest bırakıldıktan sonra Türk yetkililerce teslim alındığını ve şuan Erbil'e hareket halinde olduklarını açıkladı. Bakan Davutoğlu, alıkonuldukları günden bu yana 32 tır şoförü ve 49 başkonsolosluk görevlisiyle ilgili çalışmaları bütün kurumlarla gece-gündüz sürdürdüklerini, sürdürmeye de devam ettiklerini belirtti. "Dün akşam itibarıyla özellikle MİT Müsteşarımızın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde olumlu bazı gelişmelerin ilk haberlerini almıştık" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Her zaman bizim için vazgeçilmez bir ilke var, hepiniz bunu takip ediyorsunuz; Vatandaşlarımız güvenli bir alana gelmedikçe ve bizzat ben onların sesini duymadıkça açıklama yapmıyoruz. Dolayısıyla 23 gündür gece-gündüz takiplerimiz sonucunda, tüm çalışmalar sonucunda bugün memnuniyetle ifade ediyorum ki 32 şoförümüz bundan 15-20 dakika önce Başkonsolosumuz tarafından teslim alındı ve Başkonsolosumuz şuanda şoförlerimizle birlikte Erbil'e doğru hareket halinde."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serbest bırakılan şoför CNN TÜRK'e konuştu

    "Şoförlerin serbest bırakılmasının mutluluk verici"

    Öte yandan 32 şoförün çalıştığı şirket olan Kızıl Grup Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kızıl, şoförlerin serbest bırakılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

    Mehmet Kızıl, "Günlerdir rehin tutulan şoförlerimizin serbest bırakıldıkları haberini aldık. Bizim için bu çok önemliydi. IŞİD sadece şoförlerimizi serbest bıraktı, araçlarımız halen onların elinde. Ama bu çok önemli değil, önemli olan şoför kardeşlerimizin burunları bile kanamadan sağ salim ailelerine kavuşmaları. Bu süreçte büyük emek harcayan devlet yetkililerine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

    Türk TIR şoförleri 9 Haziran'da IŞİD tarafından rehin alınmıştı.

    Kanser hastası eşini hastaneye böyle götürüyor...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow