hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD üçüncü rehinenin de kafasını kesti!

    IŞİD üçüncü rehinenin de kafasını kesti
    expand

    IŞİD, elindeki üçüncü Batılı rehinenin de başını keserek öldürdüğünü açıkladı ve infaz videosunu internette paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce ABD'li gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff’u aynı şekilde öldüren IŞİD, bu defa İskoç yardım görevlisi David Haines’i kurban seçti.

    44 yaşındaki Haines’in infazını gerçekleştiren yüzü maskeli IŞİD üyesi, "Bu İngilizı adam, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın peşmergeleri İslam Devleti’ne karşı silahlandırmak için verdiği sözün bedelini ödemek zorunda” dedi.

    Geçtiğimiz yıl Suriye’de kaçırılan Haines, Fransız yardım kuruluşu ACTED için çalışıyordu. Haines'in ailesi dün bir açıklama yaparak, "David'i rehin tutanların bizimle irtibata geçmesini istiyoruz" çağrısında bulunmuştu.

    IŞİD cellatı, videoda bir başka Britanyalı rehine Alan Henning’i göstererek, Batılı ülkeleri tehdit etti.

    İngiltere Dışişleri Bakanlığı, videonun gerçek olup olmadığının incelendiğini açıkladı.

    Tur otobüsü şarampole uçtu: 13 ölü, 15 yaralı

    "İnfazımın sorumlusu Cameron"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yayımlanan videoda Haines kameraya bakarak, şunları söylüyor:

    "Benim adım David Cawthorne Haines. İnfazımın sorumlusunun David Cameron olduğunu açıklamak istiyorum. ABD ile birlikte IŞİD'e karşı bir koalisyonda gönüllü olarak yer aldın, tıpkı selefin Tony Blair gibi. İngiliz Başbakanlarının Amerikalılara 'hayır' diyememe eğilimini sen de gösterdin. Parlamentomuzun bencilce kararlarının bedelini ne yazık ki İngiliz halkı ödeyecek."

    İnfazı gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin ise İngiliz aksanıyla konuşarak, "Cameron, peşmergeleri silahlandırma sözünün bedelini İngiliz vatandaşı ödemek zorunda" ifadelerini kullanıyor. Görüntünün sonunda, yine İngiliz olduğu iddia edilen ve öldürülmekle tehdit edilen başka bir kişinin görülmesi dikkati çekiyor.

    Cameron, görüntülerin yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu masum bir yardım görevlisinin alçakça ve korkunç şekilde öldürülmesidir. Bu, şeytanca bir davranıştır. Duygularım bu zor olayda metanet ve cesaret gösteren David Haines'in ailesiyle birliktedir. Katilleri yakalamak için elimizden geleni yapacağız ve ne kadar sürerse sürsün adalet karşısına çıkarılmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

    Cameron'ın IŞİD planı

    İngiltere Başbakanı Cameron İngiliz yardım görevlisinin IŞİD tarafından öldürülmesi sonrası kurmaylarını topladı. O toplantnın ardından bir açıklama yaptı. Cameron da kendi IŞİD stratejisini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cameron, "IŞİD ile mücadelede Amerika ve bölgedeki müttefikkerimizle birlikte çalışacağız, keşif uçaklarıyla ırak içinde istihbarat toplanması faaliyetlerine devam edeceğiz" dedi.

    İngiltere Başbakanı, "IŞİD gibi bir tehdidin hemen yok edilemeyeceğinin bilincindeyiz. IŞİD Müslüman değil, canavar" diye konuştu.

    IŞİD'in yayınladığı videoda İngiliz yardım görevlisini öldüren militan İngiliz aksanıyla konuştuğu için İngiltere'nin son dönemde IŞİD ile mücadelede nasıl bir adım atacağı ya da hava saldırılarına nasıl bir katkıda bulunacağı konuşuluyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow