hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den Gazze'ye kara harekatı!

    İsrailden Gazzeye kara harekatı
    expand

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, orduya Gazze'ye kara harekatı yapma talimatı verdi. İsrail Gazze'yi ağır bombardıman altına aldı. Hamas, operasyonu "aptalca" olarak nitelendirdi. Filistin kaynaklarına göre, 23 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ise, bir İsrail askerinin dost ateşinde öldüğünü duyurdu. Roketatar ve tünellerin de bulunduğu 100'den fazla hedef vurulduğunu belirtti. Mısır ise, Hamas'ı suçlayarak "Ateşkesi kabul etselerdi böyle olmayacaktı" açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıkladı. Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordu birlikleri Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine girdi. Filistinli gruplarla İsrail askerleri arasında çatışmalar başladı. Bu arada Gazze'nin kuzeyine yapılan ağır topçu atışı nedeniyle elektriklerin kesildiği kaydedildi.

    İSRAİLLİLER GAZZE'DEKİ KATLİAMI BÖYLE İZLİYOR!

    23 Filistinli öldürüldü

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 260'ye yükseldiği, bin 980 kişinin yaralandığı bildirildi.

    Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 12 gündür Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik sürdürdüğü saldırılarda 260 kişinin öldüğünü, bin 980 kişinin yaralandığını söyledi.

    Kudra, ilkyardım ekiplerinin İsrail'in gece bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Refah ve Han Yunus kentlerinde enkazdan 10 ceset çıkardığını belirtti.

    İsrailden Gazzeye kara harekatı

    Bu arada İsrail ordusu, Gazze'de 143 hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail Ordu Rasyosu'nda askerlerin Gazze sınırında meydana gelen çatışmalarda 23 Filistinliyi öldürdüğü kaydedildi.

    Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in Dimona kentine M75 tipi füze fırlattıklarını belirtti.

    Kassam Tugayları'nın, dün akşam Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in 4 kentine 98 füze fırlattığı, bu sabah da keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğu açıklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in saldırısında ölen çocuklar toprağa veriliyor

    Filistin kanalı Al Aksa, İsrail saldırılarında ölen ve yaralanan çocukların görüntülerini yayınladı. Görüntülerde İsrail'in saldırılarında can veren 50 Filistinli çocuğun kalabalıklar eşliğinde toprağa verilmek üzere götürüldüğü görülyor.

    Yürek burkan görüntülerde yaralanan yüzlerce çocuğun ise hastaneye götürülmesi ve tedavi edilmeleri yayınlanırken, çocukların çoğunluğunun ağır yaralar almış olduğu görüldü.

    HAMAS: İSRAİL KARA HAREKATININ BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEK

    Hamas'tan 5 füze


    Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Gazze topraklarına giren İsrail zırhlı araçları ve tanklarına 5 füze fırlatıldığı, Beyt Lahya beldesinde 1 zırhlı aracın imha edildiği bildirildi.

    Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, "Gazze'nin kuzeyindeki Ümmü'n Nasr köyünün kuzeyinde İsrail zırhlı araçları ve tanklarına, 107 tipi 5 füze fırlatıldı. Beyt Lahya beldesinde 1 zırhlı araç imha edildi" ifadesi kullanıldı.

    Açıklamada, İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi.

    Görgü tanıkları da güneydeki Refah ile Han Yunus kentlerinin doğu sınırında ve kuzeydeki Beyt Lahya beldesinin kuzey sınırında İsrail ile Filistinli gruplar arasında yoğun çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

    İsrail'in askeri helikopterlerin yanı sıra füze ve ağır makineli tüfekler kullandığı, Filistinli grupların ise tanksavar ve orta ölçekli makineli tüfeklerle karşılık verdiği belirtildi.

    Öte yandan, Gazze topraklarına giren İsrail zırhlı araçları ve

    tanklarının, Han Yunus ve Refah kentlerinde zehirli gazlarla saldırı düzenlediği belirtildi.

    İsrail ordusu ise kara harekatının ardından ilk kez resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, "Tanksavar bir füzenin Gazze'nin güneyinde orduya ait bir iş makinesine çarpması sonucu araçta hasar meydana geldi ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadı" ifadesine yer verildi.

    Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, sabahın ilk saatlerinde Ofakim kentine atılan 5 füze, "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından
    engellendi.

    Haberde, Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in Askelon, Aşdod kentleri ile Yad Mrkhaa ve Netivot beldelerinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 İsrail askeri öldürüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğunu açıkladı.

    Kassam Tugayları'nın yazılı açıklamasında, "Keskin nişancılarımız, Han Yunus'un doğusunda yer alan El-Karara beldesinde bir İsrail askerini yakın mesafeden vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki Beyt Lahya'nın kuzeyinde konuşlanan İsrail askeri araçlarına 10 havan topu fırlatıldı" ifadesi kullanıldı.

    İsrail ordusu da Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.

    İsrail Kanal 2 televizyonunda yayınlanan habere göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "kara operasyonunda bir askerin öldüğü, iki askerin yaralandığı" belirtildi.

    İsrail'in 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" operasyonu adı altında başlattığı Gazze'ye yönelik hava saldırılarının en şiddetlilerinin dün akşamdan bu yana yaşandığı ifade ediliyor.

    İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail sosyal medyada da tepki büyük

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow