hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin: "Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırından çekildi"

    Putin: Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırından çekildi
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askeri birliklerinin Ukrayna sınırından tamamen çekildiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova'da İsviçre Konfederasyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Didier Burkhalter ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Putin, Ukrayna konusundaki son gelişmeleri değerlendirdi.

    Putin, "Bize sürekli Ukrayna sınırındaki askeri birliklerimizden rahatsızlık duyulduğunu söylediler. Biz de onları geri çektik. Bugün birlikler Ukrayna sınırında değil, daimi eğitimleri yaptıkları poligonlarda bulunuyor" dedi.

    Putin, bunun günümüz teknolojisiyle oldukça kolay bir şekilde kontrol edilebileceğini belirtti.

    Putin'e göre Ukrayna'da çözümün yolu diyalog
    Putin, Kiev yönetimi ile doğu eyaletleri arasında "doğrudan diyaloğun" başlamasını, krizin çözümü adına "anahtar element" olarak göstererek bunun gerçekleşmesi için ilk önce şiddetin sona ermesi gerektiğini dile getirdi. Putin, Rusya ve AGİT'in Ukrayna konusundaki tutumunun büyük ölçüde benzerlik gösterdiğini kaydetti.

    Kiev yönetimininden, Ukrayna'nın doğusunda yürütülen askeri operasyonları ivedilikle durdurmasını isteyen Putin, güç kullanımının iç krizleri çözmek için doğru bir yöntem olmadığını ve bunun sadece bölünmeleri daha da şiddetlendireceğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putin, Ukrayna'nın doğu eyaletlerinden Lugansk ve Donetsk'te yaşayan Rusya yanlılarına "diyaloğun başlatılması için gereken şartların oluşturulması adına" 11 Mayıs'ta planlanan referandumun daha ileri alınması çağrısında bulundu.

    NATO'dan açıklama

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin çekildiğine yönelik açıklamasına rağmen NATO yetkilileri, şu aşamada, bölgedeki birliklerin pozisyonlarında belirgin bir değişiklik kaydedilmediğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow