hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Top Gear yaratıcısı Derek Smith öldü

    Top Gear yaratıcısı Derek Smith öldü
    expand

    1977 de BBC'ye araba programları yapma konusunda ilk fikri ortaya atan Top Gear'ın yaratıcısı Derek Smith 87 yaşında vefat etti.

    100'den fazla şov ve programın sahibi BBC'nin belgesel yapımcısı Derek Smith 87 yaşında vefat etti. Bir çok orjinal program ve şovlara sahip Smith, araba severlerin ilgisini yoğun olarak çeken ve arabaları konu alan BBC'nin Top Gear programının da yaratıcısıydı.

    The Guardian web sitesinde Derek Smith'in oğlu Graham Smith babası hakkında, "Babam eğlenceli bir karkektere sahip olmakla birlikte ciddi bir kararlılığa sahiptir. Teşvik edici yolların ilgi çekici hikayelerini anlatması görevidir"
    diye yazdı.

    Smith'in fikir sahipliği yaptığı diğer programlar ise belgesel serisi The Flight Deck Story ve yarışma programı Now Get Out of That'idi.

    Top Gear ve Jeremy Clarkson

    Jeremy Clarkson, Richard Hammond ve James May tarafından yeniden program haline dönüştürülmeden önce Top Gear 2001 yılında ilk ortaya atıldığında iptal edilmişti.

    Geçtiğimiz haftalarda Top Gear programı sunucusu Jeremy Clarkson ile yapımcı arasında geçen bir kavgadan dolayı sunucu mart ayında görevinden alınmıştı.

     Top Gear sunucusu Jeremy Clarkson görevinden alındı
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow