hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E okul veli bilgilendirme sistemi ve e okul takdir teşekkür hesaplama

    E okul veli bilgilendirme sistemi ve e okul takdir teşekkür hesaplama
    expand

    E okul sistemi bugünlerde oldukça yoğun! E okul sistemi sayesinde karne notlarınızı öğrenebilir ve takdir teşekkür hesaplaması yapabilirsiniz!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelişen teknoloji ile birlikte artık birçok işlemlerinizi sanal ortamdan yapabilirsiniz. Sanal ortamın bize sunduğu imkanlar ile birlikte artık bir çok işlemimizi internet üzerinden yapabiliriz. İnternet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerden  bir tanesi de E-Okul sistemidir. Bu sistem ile birlikte öğrenci, veli ve öğretmenler kolay bir şeklide işlemlerini sanal ortam yardımı ile yapabilmektedir.  E-Okul sisteminde iki farklı uygulama yer almaktadır. Bu uygulamalar veli bilgilendirme ve yönetim bilgilendirme uygulamalardır. Veli bilgilendirme sistemi ile hem veli hem de öğrenciler gerekli bilgilendirmelere ulaşabilirken yönetim bilgilendirme sistemi ise sadece öğretmen ve yöneticilerin faydalanacağı uygulamalardır. Biz bu yazımızda sizlere uygulamalar ile ilgili bilgi vereceğiz.

    TAKTİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA!

    E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

    E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velisi bulunduğunuz öğrenci hakkında her türlü bilgiye ulaşma imkanını elde edeceksiniz. Bu sistemin sağladığı kolaylık ile birlikte öğrenciniz hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Artık sizde sanal ortamdan öğrenciyi takip edebilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası olması gerekmektedir. Eğer gerekli olan bilgiler elinizde ise sisteme giriş yapıp velisi olduğunuz öğrenci hakkında istenilen bilgilere ulaşabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sisteminden  aşağıda sıralayacağımız bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Devamsızlık Bilgisi: Uygulamanın sunduğu bu hizmet ile birlikte velisi olduğunuz öğrencinin ne zamanlar okula gidip gitmediğini, derslere devam durumunu öğrenebilirsiniz. Böylelikle okula sizden habersiz gidip gitmediğini öğrenebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Okul Not Bilgileri: Bu uygulama ile birlikte öğrencinin hangi sınavlara girdiğini girmiş olduğu sınavlardan aldığı notları ve girmesi gereken sınavları öğrenebilirsiniz. Böylelikle öğrencinin sınavlara çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca öğrencinin sizden almış olduğu kötü notları saklama imkanı ortadan kalkmaktadır.

    Proje Ödevi: E-Okul sistemi içinde yer alan proje ödevi ile öğrencinin yapması gereken proje ödevinin var olup olmadığını ve o zamana kadar ki yapmış olduğu proje ödevlerinden kaç aldığını öğrenebilirsiniz.

    Karne Notu: E-Okul karne notu sistemi ile, öğrencinin yıl içinde almış olduğu notlara göre yıl sonunda ona verilecek olan karnede kaç puan aldığını öğrenebilirsiniz. Bu uygulanmadan yararlanmak için sisteme giriş yapmanız yeterlidir. Sisteme giriş yapmak için sizden istenilen öğrencinin kimlik numarası ve okul numarası gibi bilgileridir.

    Diploma Notu: Sistemin siz velilere sunduğu faydalardan bir tanesi ise öğrencinin mezun olurken okuldan alacağı puanın yani diploma notunun bilgisine ulaşmaktır. Bu uygulama ile öğrencinin diploma notuna ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Okul uygulaması ile birlikte siz veliler yukarıda sayılan imkanlardan faydalanarak velisi olduğunuz öğrenci hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte artık öğrenciler velilerden bilgilerini saklayamayacak devamsızlık durumlarını velilerinden gizleyemeyecektir. Böylelikle artık öğrenciler hakkında her türlü bilgiye ulaşmanızdan dolayı artık öğrenciler daha sorumlu davranmakta ve velilerinde bilgi saklama imkanına fırsat bulamamaktadır. Sistem Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulmuş ve hizmet veren bir uygulamadır. Uygulamadan yararlanmak için ilk yapmanız gereken E-Okul sistemine girmektir. Daha sonra ise sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin TC kimlik numarası ve yine öğrencinin okul numarasıdır. Eğer öğrencinin bu bilgilerine sahip iseniz sisteme giriş yapabilir ve öğrenci hakkında merak ettiğiniz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Sistem üzerinden ulaşabileceğiniz bilgiler ise öğrencinin devamsızlık bilgisi, not bilgisi, diploma notu, eğer proje ödevi varsa proje ödevi hakkında bilgilere ve aldığı notlara ve yıl sonunda alacak olduğu karnede kaç puan aldığı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Tüm bu bilgilere ulaşmak için tek yapmanız gereken E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaktır. Sisteme giriş yapmak ise oldukça basittir. Tek yapmanız gereken bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin TC kimlik numarasına ve öğrenci numarasına sahip olmaktır. Eğer bu bilgilere sahip iseniz artık sizde E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velisi olduğunuz öğrenci hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

    E-Okul uygulamasının sağladığı bir diğer imkan ise sadece öğretmen ve yöneticilerin faydalanabildiği yönetim bilgi sistemidir. Yönetim bilgi sisteminden sadece öğretmenler ve yöneticiler faydalanmaktadır. Buradan çıkacak olan anlam ise bu sistem öğrenci ve velilerin girmesi mümkün değildir. Bu sistemden faydalanmak için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan okullarda çalışan öğretmen ya da yönetici olmanız gerekmektedir. Eğer bu konumda yer almıyorsanız E-Okul yönetim bilgi sisteminden faydalanamazsınız. Bu uygulama yöneticilere kolaylıklar sunmaktadır. Sistemin sağladığı kolaylık ile birlikte eğer öğrenci nakil olacaksa nakil işlemlerini, yeni kayıt işlemlerin, kayıt yenileme işlemlerini, kayıt silim işlemlerini E-Okul yönetim bilgilendirme sistemi ile yapabilmektedirler. Bu işlemleri yapabilmeniz için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapmak için E-Okul sayfasını açınız. Daha sonra açılacak olan sayfada sizden kullanıcı adınız ve şifreniz istenecektir. Bu bilgileri ilgili kısımlara eksiksiz olarak girdikten sonra artık sizde yukarıda sayılı olan işlemleri kolay ve rahat bir şekilde sistem yardımı ile yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre size Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecektir. Bu bilgileri ilgili alanlara girdikten sonra artık sizde sisteme giriş yapabilir ve gerekli işlemleri yerine getirebilirsiniz. Bu uygulama ile birlikte artık oldukça fazla zaman kaybına neden olan işlemleri zaman kaybı yaşamadan kolay ve rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Okul yönetim bilgi sisteminden faydalanabilecek diğer kişiler ise öğretmenlerdir. Öğretmenler bu uygulama ile öğrencilerin notlarını, devamsızlık bilgilerini, proje ödevlerini ve puanlarını, karne notlarını sisteme girebilmektedirler. Öğretmenler bu uygulamadan yine yöneticilerin yararlandığı şekilde yararlanabilirler. Bu uygulamadan yararlanmak için ilk olarak sisteme giriş yapılması gerekilmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfada siz öğretmenlerden kullanıcı adınız ve şifreniz istenecektir. Daha sonra ise son işlem olarak kutucuk içinde bulunan harfleri güvenlik kodu kısmına girerek giriş butonuna basınız. Bundan sonra artık sisteme giriş yapmış olacaksınız öğrencilerin notlarını, devamsızlık bilgilerini, proje ödevlerini ve puanlarını, karne notlarını sisteme girebileceksiniz. 

    Teknolojinin hızla gelişmesi ve artık bir çok kurum ve kuruluşun sanal ortamda kendine yer edinme ihtiyacı sonucu olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ da kendisine sanal ortamda yer edinme çalışmalarına başlamış ve E-Okul sistemin hizmete sokmuştur. E- Okul sisteminin kurulması ve hizmete açılması ile birlikte artık sizde yukarıda yazılı olan bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer veli iseniz E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile velisi olduğunuz öğrencinin devamsızlık bilgisine yine aynı şekilde velisi olduğunuz öğrencinin not bilgilerine, yıl sonunda alacağı karne notuna ve mezun olduğu zaman diplomasında yazacağı puanı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu uygulama ile birlikte artık öğrencinin velisinden bilgi saklaması ve okula gidip gitmeme noktasında söyleyeceği yalanlar tarihe karışmaktadır. Çünkü siz veliler artık öğrenci hakkında her türlü bilgiye istediğini her yerde ve zamanda ulaşma imkanına sahipsiniz. Uygulamadan faydalanacak bir diğer kesim ise yönetici ve öğretmenlerdir. Yöneticiler öğrencinin kayıt işlemlerini eğer nakil olacak öğrenci var ise nakil işlemlerini yapabilmektedir. Uygulama bu noktada yöneticilere zaman kaybını önlemesinde faydalı olmaktadır. Uygulamadan yararlanacak bir diğer kesim ise öğretmenlerdir öğretmenler öğrencilerin notlarını, devamsızlık bilgilerini, proje ödevlerini ve puanlarını, karne notlarını sisteme girebilmektedirler. Sistem bir çok noktadan veli, yönetici ve öğretmenlere yardımcı olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow