hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine'de görevden almalar

    Hazinede görevden almalar
    expand

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a bağlı Hazine Müsteşarlığı'nda bazı orta ve üst düzey bürokratların bugün görevden alındığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'a bilgi veren kaynaklar görevden alınanlar arasında, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Tahir Canatan, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Vekili Levent Eren, Kamu Finansmanı Genel Müdür Yardımcıları Fatih Bozkurt ve Tolga Yücel, Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanı Muharrem Demirci, Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkan Vekili Fatih Urgancı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcısı İlker Kabakçı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Fatih Sezer, Personel Dairesi Başkanı Mustafa Bitiren'in yanı sıra danışman kademesinden de isimler olduğunu belirtiyor.

    İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Arslan Baş da sağlık sorunları sebebiyle talebi üzerine görevden alınlar arasında bulunuyor.

    Kaynaklar, görevden alınanların Hazine kontrolörlüğü görevine devam edeceğini bildirdi.

    Hükümet, 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlatılan operasyonun Fethullah Gülen'in liderliğindeki Hizmet Hareketi tarafından hükümeti yıpratmak amacıyla organize edildiğini ve bu kapsamda oluşturulan "paralel yapının" devletin önemli kurumlarında cemaatin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ileri sürmüş, Gülen ise bu iddiaları reddetmişti.

    Soruşturmanın başlamasıyla beraber yargıda ve emniyette Hizmet Hareketi'ne mensup oldukları iddia edilen çok sayıda kişinin görevden alınmaları ya da görev yerlerinin değiştirilmesinin ardından sıranın ekonomiden sorumlu kurumlara geldiği yorumları yapılmıştı. Bugüne kadar Maliye Bakanlığı, TCMB, SPK ve BDDK'da üst düzey bazı yetkililer görevden alındı. Ancak görevden alınmaların sebeplerine ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

    Hazine Eski Müsteşarı İbrahim Çanakçı'nın yaklaşık 12 yıllık görev süresinin ardından Temmuz ayında IMF İcra Direktörlüğü'ne atanması ve Eylül ayında Hazine'den ayrılmasıyla boşalan müsteşarlık koltuğuna da henüz atama gerçekleştirilmedi.

    Babacan'ın makamından ve Hazine'den konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow