hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar yılın en düşük seviyesinde

    Dolar yılın en düşük seviyesinde
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara 11 Mayıs'taki referandumu ertelemeleri çağrısında bulunması ve ardından da Rusya'nın Ukrayna sınırından askeri kuvvetlerini çektiğini açıklamasıyla gelişmekte olan piyasalara girişlerle dolar/TL yılın en düşük seviyesine geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçılara 11 Mayıs'ta düzenleyecekleri referandumu iptal ertelemeleri çağrısında bulundu.

    Ukrayna'nın doğu bölgelerinde kontrolü ele geçiren Rusya yanlısı ayrılıkçılar Pazar günü bölgenin Ukrayna'dan ayrılması için tek taraflı olarak referendum düzenleyecek. Ukrayna hükümeti referandumun yasa dışı olduğunu savunuyor.

    Putin ayrıca Rusya'nın Ukrayna sınırından askeri kuvvetlerini çektiğini açıkladı.

    Öte yandan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanı Dider Burkhalter AGİT'in kısa süre içinde Ukrayna'daki krizin hafifletilmesi için bir "yol haritası" teklif edeceğini belirtti.

    Bir bankanın döviz işlemcisi, "Gün boyunca bir bant içinde hareket eden dolar/TL, Putin açıklaması sonrası gelişmekte olan piyasalara girişlerin hızlanmasıyla geriledi. Euro/dolar paritesinin yüksek seyri de dolarda zayıflığa işaret ederek kurun 2.09 civarında hareket etmesine neden oluyordu" dedi.

    Bu sabah saat 0828'de 2.0925/2.0930 seviyesinde olan ve gün içinde 2.0982'ye kadar yükselen dolar/TL, yılın en düşük seviyesi olan 2.0835'e kadar geriledikten sonra saat 1701'de 2.0855/2.0860 seviyesinden işlem görüyor.

    Bu sabah 2.5015 seviyesinde olan sepet bazında TL ise aynı saatte 2.4952 seviyesinde.

    Tahvil-bono piyasasında ise dün spot kapanışta son işlemde yüzde 9.36, valörde yüzde 9.30 seviyesinde olan 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bugün spot kapanışta son işlemde yüzde 9.39, valörde yüzde 9.24 seviyesindeydi.

    Dün spot kapanışta son işlemde yüzde 9.13, valörde yüzde 9.10 seviyesinde olan 20 Mart 2024 itfalı 10 yıllık tahvilin faizi ise bugün spot kapanışta son işlemde yüzde 9.16 seviyesindeydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow