hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şu anda ev almak akıllıca mı?

    Şu anda ev almak akıllıca mı
    expand

    Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, "Cebinde parası olan tüketici konut almalıdır. Özellikle TL birikimi olan ve ev alma niyeti olanlar ev almalıdır çünkü kur artışlarının fiyatlara yüzde 10 ila yüzde 15 arasında fiyat artışına neden olacağını düşünüyorum. Bundan etkilenmemek için şu anda ev almaları akıllıca olacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Keten, emlak sektörüne ilişkin soruları yanıtladı.

    Kur artışlarının sektörü iç piyasa anlamında olumsuz etkilediğini belirten Keten, "Piyasadaki güven ortamı sarsılıyor. Yabancı alıcılar ve yatırımcıların ise pazarlık gücü artıyor. Bu anlamda o tarafta bir hareketlilik söz konusu. Ancak bu, grubun genel piyasa içindeki oranı göz önüne alındığında ihmal edilebilir bir miktardır" diye konuştu.

    Tüketici emlak almalı mı?

    Keten, bu zamanda tüketici emlak almalı mı sorusunu, "Cebinde parası olan tüketici konut almalıdır. Özellikle TL birikimi olan ve ev alma niyeti olanlar ev almalıdır çünkü kur artışlarının fiyatlara yüzde 10 ila yüzde 15 arasında fiyat artışına neden olacağını düşünüyorum. Bundan etkilenmemek için şu anda ev almaları akıllıca olacaktır. Bunun dışında, birikimini USD'da tutanlar ya da borçlanarak ev alacaklar için biraz bekleyip fırsat kollamalarında fayda vardır diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

    Şu anda ev almak akıllıca mı

    Seçim sürecinin emlak sektörüne etkilerine değinen Keten, kur artışı ve seçim sürecinin "bekle-gör" dönemi yaratacağını belirtti.

    Seçim öncesi bir tahmin oluştuğu taktirde seçimden 15-20 gün önce sektörde bir hareketlenme yaşanacağını bildiren Keten, bu hareketlenmenin politik riskler oluşmadığı sürece devam edeceğinin altını çizdi.

    "Şehirlerimizdeki yaşam kalitesi azalacaktır"

    Kentsel dönüşümün Türkiye'de nasıl uygulandığını değerlendiren Ferhat Keten, "Ben bu terimi parsel bazında güçlendirme olarak kullanmak istiyorum çünkü yapılan iş Türkiye'de aslında bu. Maalesef şehir, ilçeler bölgeler bir bütün olarak ele alınıp altyapı ve donatı ihtiyaçları dikkate alınmadan yapıldığı için uzun vadede deprem risklerini azalırken şehirlerimizdeki yaşam kalitesi azalacaktır" dedi.

    Emlak sektörünün sorunları

    Emlak sektörünün Türkiye'deki sorunlarına da değinen Keten, şunları söyledi:

    "Bence iki temel problem var biri kat mülkiyeti kanununun getirdiği kısıtlamalar nedeniyle planlama tarafında çözüm üretilmesinin zor hatta neredeyse imkansız olması.

    İkincisi ise bürokrasi... Büyük ölçekli dönüşüm projelerinin kamu yararına yapılabilmesi, sosyal donatılar eklenebilmesi, altyapının geliştirilebilmesi için KMK ve planlama süreçlerinin daha hızlı, şeffaf ve objektif kriterlerle tüm vatandaşlara aynı imkanlar tanınarak yapılabilmesi gerekli.

    Bürokraside ise tek elden şeffaf, hızlı ve objektif süreçler oluşturulmalıdır."

    İstanbul'da en çok değerlenen ilk 3 ilçe!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow