hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk İş meydana iniyor

    Türk İş meydana iniyor
    expand

    Hükümetin kıdem tazminatı düzenleme hazırlığına karşı eylem kararı alan Türk İş İzmir'de de pazartesi günü yürüyüş yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulunu'nun işçi kesiminin geçerli haklı gerekçelerle karşı çıktığı Özel İstihdam Büroları'na geçici iş ilişkisi kurma yetkisinin verilmek istenmesini, işçi haklarına ve sendikal örgütlülüğe karşı yeni bir saldırı örneği olarak gördüğünü hatırlattı.

    CHP'li Orhan Düzgün'ün merdivenlerden düşme anı

    İşçilerin en kutsal kazanılmış haklarından olan kıdem tazminatının da yine tartaşma konusu yapıldığını belirten Karakoç "Kıdem tazminatı işçilerin ve sendikaların en duyarlı olduğu hakların başında gelmektedir. Kıdem tazminatı Türk İş Hukukuna 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi temel yaklaşım olmalıdır. İşçilerin bilinen tüm tepkisine rağmen, Kıdem tazminatında gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak düzenlemelere karşı, 23 Şubat Pazartesi günü saat 17.00'de Basmane'den başlayacak yürüyüşle Konak'ta kitlesel basın açıklaması yapılacaktır" dedi.

    Bu toplumdan bıktı, 8 aydır bir mağarada yalnız yaşıyor 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow