hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Gazete'den yılbaşı kutlayanlara, "haramla yoğrulanlar" ifadesi

    Milli Gazeteden yılbaşı kutlayanlara, haramla yoğrulanlar ifadesi
    expand

    İslamcı yayın çizgisindeki Milli Gazete, "Uyma şeytana! Aldanma! Kutlama!" başlıklı manşetiyle çıktı. Yılbaşı kutlamasını "şeytana uymak" olarak niteleyen gazete, Noel Baba figürünü ise "şeytan" olarak resmetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Gazete'nin manşetinde nefret söylemine varan, "Her sene takvim aynı tarihi vurduğunda saflar netleşiyor aslında” denilerek, ”İbrahim’in karıncası mı, Hıristiyan kutsalının zangoçluğu mu? Bu gece; Müslüman’ın tarafını belli edeceği bir gece..” ifadesi kullanıldı.

    "Polis, 'indiragandi'yi neden indirdi?"

    4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

    "17-25 Aralık rüşvetle mücadele haftası olsun' pankartına yasak"

    Gazete, ”Bu Gece Yine Küresel Şirkin Ayyuka Çıkacağı Bir Gece” deyip, İslam dışı inançlara karşı nefret söylemi kullandı ve yeni yıl kutlaması mahkum edildi. İslamcı gazetenin haberinde, yılbaşını kutlayanlara yönelik, "Doğru ve hak olan ne varsa zıddını yapmaya ant içmiş, nefis ve şeytanın kölesi olmuş muharref bir inancın mensupları haramla yoğrularak ateşle oynarken; sen ey Müslüman, sen ne yapacaksın!? Rabbin seni 'onlara benzemekten' men ederken, sen bu çağrıya kulağını mı tıkayacaksın yine?” sözleri sarf edildi.

    Milli Gazeteden yılbaşı kutlayanlara, haramla yoğrulanlar ifadesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cübbeli Ahmet'e yanıt Emre Belözoğlu'ndan geldi

    Cem Yılmaz, Maral Büyüksaraç'ın Twitter kavgası kızıştı

    Milli Gazete, haberinde Hıristiyanların İsa Peygamber’in doğduğu gün olarak kutladığı Noel gecesiyle tüm dünyada yeni yılın başlangıcı olarak yaygın biçimde kutlanan yılbaşı arasındaki farkı da gözetmedi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

    ”Bir Müslüman olarak kalbin azıcık da olsa meylediyorsa Noel çılgınlığına… 'Ne olacak canım; dinimizi değiştirmiyoruz ya!' mealinde vesvese pazarlıyorsa sana şeytan… Sen de daha kendi Mekke’ni fethetmemişsin demektir. Vuslat, sokağına uğramamış, vurgun yediğin gönlüne tekbirlerle girmemişsin daha demektir. Uyan artık!”

    Selçuk Parsadan'ın oğlu sokaklarda yaşıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow