hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Özgür Üniversite Bahar Dönemi başlıyor!

    İstanbul Özgür Üniversite Bahar Dönemi başlıyor
    expand

    İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 ay sürecek bahar dönemi, 22 Mart Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Sosyalizmi Amaçlayan Toplumsal Hareketler: Sorunlar ve İmkânlar” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönemde yine çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içerikler ile sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve psikoloji gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi Seminerleri dizisinde de her hafta farklı bir isim konuk edilecek.

    Taner Timur’un Cumartesi günleri vereceği “1789 Fransız Devrimi'nden 1917 Sovyet Devrimi'ne” seminerlerinin yanı sıra aynı gün Doğan Şahin’in “PsikoSosyal” üst başlığıyla sunacağı çalışma yer alacak. Pazartesi akşamları İzettin Önder “İktisat Düşüncesinin Felsefi Kökenleri” başlıklı semineri yer alırken Salı akşamları Doğan Çetinkaya tarafından “Türkiye İşçi Sınıfı Tarihi” başlığı altında verilecek seminerleri Çarşamba günleri Ahmet Tonak ve Sungur Savran’ın koordinasyonunda “Marksizm ve Sınıflar” seminer dizisi takip edecek.

    Perşembe akşamları Ahmet Bekmen’in “Devlet ve siyasete dair temel Marksist kavramlar” başlıklı semineri yer alırken Cumartesi günleri Erkut Sezgin tarafından “Heidegger ve Wittgenstein” seminerleri yer alacak. Bahar dönemi boyunca Cemal Dindar “Sanat ve Ruhsallık”, Levent Safalı’ “Akıl var mantık var” , Sellahattin Yıldırım “Kent hakkı ve kentsel adalet”, Ercan Kanar ise “Hukuk Söyleşileri”, Sanem Soylu “Toplumsal siyasal gelişmeler ışığında resim sanatı” gibi seminerler düzenleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahar döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu,/ Hayat Dersleri/ Haydar Özay / Resim Atölyesi

    İstanbul Özgür Üniversite Bahar Dönemi başlıyor

    Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow