hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Özgür Üniversite güz dönemi 18 Ekim'de başlıyor

    İstanbul Özgür Üniversite güz dönemi 18 Ekimde başlıyor
    expand

    Özgür Üniversite’nin 3 ay sürecek güz dönemi, 18 Ekim Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Emperyalist Saldırı Savaşlarını Anlamak” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin tartışılacağı seminerler ile zenginleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güz dönemi programı çerçevesinde felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmeler paralelinde şekillenen Cumartesi Seminerleri dizisi, iki ayrı üst başlıkta yer alacak: “Ortadoğu: Otoriter Rejimler, Devrimci Güçler ve Karşı Devrim” ile “Dönüşen Kapitalizm; Dünya ve Türkiye”. Bu iki üst başlık her hafta farklı bir isimi konuk ederek ele alınacak.

    Taner Timur’un Cumartesi günleri sunacağı “Toplum Bilimleri, Akademi ve Siyaset: Marx, Weber, Durkheim, Habermas” seminerlerinin ardından, Selahattin Yıldırım’ın “Gramsci’yi okumak” seminerlerine yer verilecek. Yine aynı gün Ali Şimşek’in “Bir Film Nasıl Okunur?” başlığıyla sunacağı çalışma gerçekleştirilecek.

    Pazartesi akşamları, İzzettin Önder’in “Toplumsal Süreçlerin Kavramsal İrdelenmesi” başlıklı seminerini, Levent Safalı’nın Felsefe Seminerleri ve Doğan Çetinkaya’nın sunacağı “Tarihsel Materyalizmin İzinde Türkiye’de Devlet ve Sınıflar” seminerleri takip edecek.

    Salı akşamları, E. Ahmet Tonak, Sungur Savran ve Kurtar Tanyılmaz’ tarafından Kapital’in 3.cildine ön hazırlık niteliği taşıyan “Kapital Okuma Seminerleri” gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çarşamba akşamları Zeynep Kıvılcım’ın “Hegemonya, insan hakları ve toplumsal muhalefet” seminer dizisini Ercan Kanar’ın “Alternatif Hukuk Seminerleri” takip edecek.

    Perşembe akşamları Sibel Yardımcı’nın “Tarih, Hakikat ve Öznellik: Foucault’da Üç Sorunsallaştırma Hattı” adlı seminerinin ardından, Seda Altuğ tarafından “Osmanlı Suriye’sinden Rejim Karşıtı Ayaklanma ve Rojava Devrimi” başlıklı semineri yer alacak.

    Güz döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle: Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu,/ Hayat Dersleri/ Erkut Sezgin/ “Felsefe’den ne anlıyoruz?”,Haydar Özay / Resim Atölyesi,

    Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow